ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ – ΔΥΣΛΕΞΙΑ

Βιβλιοπαρουσίαση

 Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 και ώρα 11.30  

Σπίτι Πολιτισμού της Φ.Ε.Ξ.

Το βιβλιοπωλείο Πυργελή και οι εκδόσεις ΠΕΔΙΟ, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών και ατόμων με μαθησιακές δυσκολίες-δυσλεξία, Νομού Ξάνθης και τη Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης, παρουσιάζουν το βιβλίο της συγγραφέως Σουζάνας Παντελιάδου «ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ – ΔΥΣΛΕΞΙΑ»

Ένας οδηγός με ξεκάθαρες απαντήσεις στα ερωτήματα που απασχολούν κάθε γονιό.

  • Πού να απευθυνθώ;
  • Πώς να μιλήσω στο παιδί μου;
  • Πώς μπορώ να βοηθήσω;

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Γεωργία Μπάρου, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Δυσλεξία και Μαθησιακές Δυσκολίες

Γιώργος Αλβανόπουλος, Σχολικός σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης

H συγγραφέας Σουζάνα Παντελιάδου, Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής – Μαθησιακών Δυσκολιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το Βιβλίο   –

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας επιδιώκει να απαντήσει σε όσο το δυνατόν περισσότερες ερωτήσεις και απορίες σας για τις μαθησιακές δυσκολίες του παιδιού σας. Οι απαντήσεις, επιστημονικά τεκμηριωμένες αλλά διατυπωμένες με πολύ απλό και σαφή τρόπο, εκτός από την ανίχνευση και τη διάγνωση των μαθησιακών δυσκολιών και της δυσλεξίας, εστιάζουν επίσης στις καθημερινές σχέσεις, στο σχολείο και στην οικογένεια. Τα παραδείγματα και η συστηματική καθοδήγηση θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τις σύνθετες έννοιες που ακούτε από τους ειδικούς, να καταλάβετε καλύτερα τις δυσκολίες του παιδιού σας και να κάνετε ορθές επιλογές για το παρόν και το μέλλον του. Ακολουθώντας μάλιστα τις πρακτικές προτάσεις, μπορείτε και οι ίδιοι να βοηθήσετε αποτελεσματικά το παιδί σας στο σπίτι. Τέλος, το βιβλίο δεν παραλείπει να ασχοληθεί με θέματα που αφορούν εσάς τους γονείς -τα συναισθήματά σας, τα βιώματά σας και τις σχέσεις σας στην οικογένεια- και σας δίνει ουσιαστικές συμβουλές για το πώς να φροντίσετε τον εαυτό σας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

“Ένας πολύτιμος οδηγός για γονείς που έρχονται για πρώτη φορά αντιμέτωποι με ερωτήματα σχετικά με την ύπαρξη μαθησιακών δυσκολιών στο παιδί τους, τη διερεύνηση της διαγνωστικής διαδικασίας και την εύρεση της κατάλληλης υποστήριξης…” (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΙΜΟΣ, Καθηγητής Εξελικτικής Νευροψυχολογίας, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Κρήτης)

Η Συγγραφέας

Η Σουζάνα Παντελιάδου έκανε τις προπτυχιακές της σπουδές στην Ελλάδα και εξειδικεύθηκε στην Ειδική Αγωγή – Μαθησιακές Δυσκολίες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου και εργάσθηκε ερευνητικά. Στην Ελλάδα εργάσθηκε για 12 χρόνια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τα τελευταία χρόνια είναι καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την επιμόρφωση και εξειδίκευση εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν την ένταξη των παιδιών με αναπηρίες, την ανίχνευση και την αντιμετώπιση των αναγνωστικών δυσκολιών στο δημοτικό και στο γυμνάσιο καθώς επίσης και τις προσαρμογές της διδασκαλίας που μπορούν να υποστηρίξουν τη μάθηση των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες. Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.