Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα Την 11-3-2018 το πρωί, στο 140,6ο χλμ της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας, δίκυκλο όχημα που οδηγούσε 50χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 82χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 50χρονου και τον τραυματισμό του 82χρονου. Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας.
Επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη 2 δραστών ληστείας       Επιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 10-3-2018 το βράδυ, στην Καβάλα, προσέγγισαν 28χρονη ημεδαπή, η οποία κινούνταν πεζή και με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, αφαίρεσαν από την κατοχή της ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Ανεύρεση πτώματος Ανευρέθη, χθες (12-3-2018) το πρωί, στο Δέλτα του ποταμού Έβρου, ένα πτώμα ανδρός, πιθανόν μη νόμιμου μετανάστη, αφρασιατικής καταγωγής. Η σορός του άνδρα, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ενώ από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας. Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φερών.
Επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη 3 δραστών ληστείας       Επιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 11-3-2018 το βράδυ, σε χωριό της Καβάλας, με την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσαν από την κατοχή 22χρονου ημεδαπού ένα μπουφάν, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 380 ευρώ και μία κάρτα ανάληψης χρημάτων, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν πεζή προς άγνωστη κατεύθυνση.

 

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παράβαση των νόμων περί εθνικού τελωνιακού κώδικα, περί ναρκωτικών και περί όπλων κατά περίπτωση

 

 

 

 

 

 

Συνελήφθησαν την 9-3-2018 το μεσημέρι, στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, δύο ημεδαποί ηλικίας 48 και 42 ετών, διότι, επιβαίνοντας σε όχημα με οδηγό 43χρονο ημεδαπό, οποίος αναζητείται, μετέβησαν σε κατάστημα (σούπερ μάρκετ), οπού οι δύο συλληφθέντες εισήλθαν στο εσωτερικό του και αφαίρεσαν διάφορα προϊόντα. Στην κατοχή των δραστών και στις οικίες τους, βρέθηκαν τα παραπάνω αφαιρεθέντα προϊόντα καθώς και διάφορα άλλα προϊόντα που είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο από το ίδιο κατάστημα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον δικαιούχο τους. Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 14 πακέτα τσιγάρων και 1 φιάλη αλκοολούχου ποτού, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί, 2 φιαλίδια με μεθαδώνη συνολικού βάρους 209,1 γραμμαρίων, 118 ναρκωτικά δισκία, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και 1 μαχαίρι.

 

Συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων

 Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 448 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 105 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, 2 πιστόλια κρότου – αερίου και 6 φυσίγγια κρότου

 Συνελήφθη χθες (12-3-2018) το πρωί, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 28χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 47χρονο, διότι τον εντόπισαν να κατέχει στο εσωτερικό δύο οικιών:

  • 4 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 448 γραμμαρίων
  • 1 νάιλον συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), βάρους 105 γραμμαρίων
  • 2 πιστόλια κρότου – αερίου
  • 2 γεμιστήρες
  • 6 φυσίγγια κρότου
  • 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών, τα πιστόλια κρότου – αερίου, τα φυσίγγια, οι γεμιστήρες, η ηλεκτρονική ζυγαριά και ένα κινητό τηλέφωνο.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Συνελήφθη 26χρονος υπήκοος Αφγανιστάν κατηγορούμενος για πλαστογραφία πιστοποιητικών και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών

 Συνελήφθη χθες (12-3-2018) το μεσημέρι, στον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Καβάλας, 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αφγανιστάν, κατηγορούμενος για πλαστογραφία πιστοποιητικών και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, ο 26χρονος μετέβη στον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας, συνοδεύοντας ανήλικο αλλοδαπό, υπήκοο Αφγανιστάν (6 ετών), προκειμένου να επιβιβαστούν σε πτήση με  προορισμό το Βερολίνο Γερμανίας και κατά τον έλεγχο επέδειξε για το ανήλικο, διαβατήριο των αρχών της Αυστρίας που ανήκει σε άλλο άτομο, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να διευκολύνει την έξοδό του από τη χώρα.

Κατασχέθηκε το παραπάνω έγγραφο.

Σύλληψη 2 ατόμων για διενέργεια του παράνομου τυχερού παιγνίου «φρουτάκια»   

 Συνελήφθησαν χθες (09-3-2018) το βράδυ, στην Δράμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, ένας 52χρονος ημεδαπός και ένας 40χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί παιγνίων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της διεξαγωγής παράνομων τυχερών παιγνίων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα (καφετέρια), όπου εντόπισαν τον 52χρονο προσωρινά υπεύθυνο, να έχει εγκαταστήσει ηλεκτρονικούς υπολογιστές, επιτρέποντας στον 40χρονο, τη διενέργεια του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου «φρουτάκια» σε έναν από αυτούς.Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται επίσης ο 33χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας,  ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται.

Κατασχέθηκαν δύο (2) ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το χρηματικό ποσό των 125 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Καβάλας.