Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Η απαγωγή των δύο στελεχών του Δ ΣΣ ήταν η αφορμή να ξεχειλίσει η οργή των Θρακιωτών και στους δρόμους και τους καφενέδες ακούγονται «περίεργα» πράγματα.

Αν εξαιρέσει κανένας την Γαλλική Επανάσταση που ήταν «λαϊκή», από τότε μέχρι σήμερα συνήθως στην διαδικασία των πραξικοπημάτων έμπαινε ο Στρατός σε όλες τις χώρες του κόσμου και εδώ κολλάνε τα «περίεργα» που ακούγονται στους δρόμους της Ξάνθης και στους χώρους συνάθροισης. Αυτοί που πλέον μιλάνε για βίαιη ανατροπή της κυβέρνησης είναι οι πολίτες και όχι οι στρατιωτικοί. Είναι οι πολίτες που πλέον έχασαν την εμπιστοσύνη τους στην πολιτική ηγεσία του τόπου και είναι βέβαιοι ότι η κυβέρνηση μπήκε στην διαδικασία ανταλλαγής των 8 Τούρκων πραξικοπηματιών με τους δύο στρατιωτικούς που μετά από «συναλλαγή» της με τον Ερντογάν, επέτρεψε να συλληφθούν  και αυτό είναι ότι χειρότερο για την Χώρα και εδώ είναι το «περίεργο».

Αγανακτισμένοι πολίτες πλέον, οι «προοδευτικοί» παρακαλούνται να μην βιαστούν να τους χαρακτηρίσουν ακροδεξιούς ή Χρυσαυγίτες γιατί  από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, μεγάλος αριθμός των πολιτών που έχουν χάσει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση για τον χειρισμό των Εθνικών θεμάτων, ούτε ακροδεξιοί είναι ούτε φασίστες ούτε χρυσαυγίτες. Και το «περίεργο» και ίσως το χειρότερο είναι ότι δεν περιμένουν από τους στρατιωτικούς το πραξικόπημα, αλλά μιλούν για λαϊκή εξέγερση, πράγμα που σημαίνει αιματοκύλισμα. Μία «εξέγερση» χωρίς την παρουσία του Στρατού. Οι στρατιωτικοί της Θράκης, είναι λουφαγμένοι στην γωνιά είτε από ντροπή μετά από αυτό το συμβάν, είτε από φόβο μήπως η ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας δώσει εντολή στην στρατιωτική ηγεσία να τους στείλει σαν πρόβατα επί σφαγής και είναι βέβαιο ότι η φυσική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων θα εκτελέσει τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας και αυτό είναι πλέον το μεγάλο πρόβλημα.

Οι πολίτες πεπεισμένοι ότι η ανικανότητα διαχείρισης τον Εθνικών θεμάτων φτάνει ακόμη και σε «υπόγειες» συνομιλίες με τον Ερντογάν για δημιουργία ακόμη και αυτών των θεμάτων. Δηλαδή οι πολίτες πιστεύουν ότι η κυβέρνηση είναι ικανή ακόμη και στην παράδοση μυστικών περασμάτων, οπλισμού και προσωπικού στον εχθρό για να «διευκολυνθεί» πολιτικά το ζήτημα και στην λογική της ανταλλαγής των 8 με τους 2.

Όταν οι πολίτες μπαίνουν σε αυτήν την λογική τότε ή τρελάθηκαν ή πραγματικά θεωρούν την κυβέρνηση, η οποία βάση του συντάγματος είναι υποχρεωμένη να προστατεύσει το δίκιο της Χώρας δεν μπορεί να το πράξει.

Ο Θεός να βάλλει το χέρι του. Η Άνοιξη που αρχίζουν επίσημα οι εχθροπραξίες στην Ευρώπη, το λέει η ιστορία, πλησιάζει, και αν αυτό το συμβάν δεν ήταν τυχαίο, ας προετοιμαστούμε ως λαός για το χειρότερο σενάριο.

Η αιτία υπαρχή, την «αφορμή» την έδωσαν οι δύο στρατιωτικοί και η ανίκανη, άβουλη κυβέρνηση, δεν εμπνέει σιγουριά για τον χειρισμό αυτών των θεμάτων. Και το χειρότερο όλων; Η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν σύμμαχο στα τεράστια συμφέροντα που κρύβονται κάτω από τα πόδια της. Οι «επενδυτές» και «σύμμαχοι» δεν έχουν κανένα πρόβλημα να συνδυαχειριστούν με την Τουρκία τους φυσικούς πόρους του Αιγαίου και κατ επέκταση δεν τους ενδιαφέρει μία σύρραξη με την Τουρκία. Αυτοί θα διαχειριστούν καλλίτερα τους φυσικούς πόρους της χώρας μας αν είμαστε οι ηττημένοι.

Όσο για την «λαϊκή» επανάσταση, είναι ακόμη χειρότερη από μία ανοιχτή σύγκρουση με την Τουρκία. Η Ελλάδα του Εμφυλίου ξέρει τι σημαίνει αδελφός να σκοτώνει αδελφό.