Πόσες είναι οι φορές που έχετε δει να γυρίζει η γλώσσα ενός ποδοσφαιριστή σε γήπεδο της… γειτονιάς, πόσες φορές ποδοσφαιριστές δέχονται κάποιο χτύπημα σε μια μονομαχία και δεν μπορούν να αναπνεύσουν; Πόσες κάποιος ανοίγει το κεφάλι του και χρειάζεται πρώτες βοήθειες; Η απάντηση αυτονόητη…

Ρεπορτάζ: Πάνος Κατσώνης

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός δυστυχώς έχει θρηνήσει θύματα εντός αγωνιστικών χώρων και κανένας δεν θα ήθελε να συμβεί κάτι τέτοιο στην περιοχή μας αλλά και όπουδήποτε αλλού από εδώ και στο εξής. Οι άνθρωποι οι οποίοι επιφορτίζονται την ιατρική κάλυψη μιας αναμέτρησης βρίσκονται συνεχώς στις επάλξεις και είναι έτοιμοι να επέμβουν ανα πάσα στιγμή με το νεύμα του διαιτητή προκειμένου να διορθώσουν τα κακώς κείμενα στα όσα συμβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο.

Το κόστος μπροστά στην απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής; Ανύπαρκτο… Αν είναι δυνατόν να κάνουμε συζήτηση για κάτι τέτοιο. Και όμως μέχρι πρόσφατα υπήρχαν σωματεία που έκαναν… περικοπές (μιλάμε για 400 ευρώ -max- το χρόνο σε ένα σωματείο που δαπανεί χιλιάδες για να συμμετάσχει ακόμη και σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα) βάζοντας σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών! Ευτυχώς αυτό έπαψε…

Ο διασώστης Νίκος Λαγγιώλης μιλάει στην κάμερα του Lamianow εξηγώντας το πόσο αναγκαία είναι η παρουσία τους στον εκάστοτε αγωνιστικό χώρο. «Για να μιλήσω προσωπικά αμείβομαι με 20 ευρώ το παιχνίδι προκειμένου να προσφέρω ιατρικές βοήθειες. Το κόστος των 300 ευρώ για ένα χρόνο για μια ομάδα είναι ανύπαρκτο μπροστά στην απώλεια μιας ζωής…», μας τόνισε μεταξύ άλλων.

Βρεθήκαμε στο γήπεδο της Ηράκλειας στο παιχνίδι της Α’ κατηγορίας στην Φθιώτιδα ανάμεσα στο Νέο Κρίκελλο και τον Αστέρα Αγίου Σεραφείμ ώστε να καταγράψουμε πως λειτουργεί ένας γιατρός-διασώστης-πάροχος πρώτων βοηθειών σε μια αναμέτρηση.

http://lamianow.gr/lamia-axizi-na-chathoun-zoes-gia-300-evro-video-synentefxi/