Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18:00 στο Δημαρχείο Ξάνθης, έπειτα από έκτακτο δελτίο που εκδόθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για επιδείνωση του καιρού και ακραία καιρικά φαινόμενα.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κ. Παναγιώτης Ταρενίδης,  οι Αντιδήμαρχοι κ. Κυριάκος Παπαδόπουλος, κ. Θωμάς Ηλιάδης, κ. Ιορδάνης Χατζηεφραιμίδης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γιώργος Γκοδοσίδης και πλήθος υπηρεσιακών παραγόντων.

Με δεδομένες τις άσχημες καιρικές συνθήκες που ενδέχεται να επικρατήσουν, κρίνεται απαραίτητος ο συντονισμός για την άμεση και έγκαιρη αντιμετώπιση των ακραίων φαινομένων.

Ο μηχανισμός του Δήμου βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, καθώς διαπιστώθηκε η επάρκεια αλατιού και η διαθεσιμότητα των νέων μέσων και μηχανημάτων αλατοδιανομής. Επίσης, καθορίστηκαν οι βάρδιες του προσωπικού και σχεδιάστηκε ο τρόπος αντιμετώπισης των ζητημάτων που ενδέχεται να προκύψουν από την επικείμενη κακοκαιρία.

Συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διάρκεια εκδήλωσης των καιρικών φαινομένων.