Πρέπει να ομολογήσουμε ότι φέτος οι καρναβαλικές εκδηλώσεις ήταν πετυχημένες ως προς τον σκοπό τους. Δηλαδή οργάνωση, συνδυασμός εκδηλώσεων, άμεση επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονταν, τα άρματα ήταν προσεγμένα, τα πληρώματα ακολούθησαν τις οδηγίες, παρατράγουδα υπήρχαν αλλά κατά την διάρκεια της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης δεν ήταν σε τόσο μεγάλη  ένταση για να ματαιώσουν τις εκδηλώσεις και την διάθεση του κόσμου. Οι εθελοντές ήταν παρόντες, η αστυνομία διακριτικά παρούσα και τα ασθενοφόρα έτοιμα να παρέμβουν.

Όλα αυτά με γνώμονα την προσέλευση του κόσμου, την διασκέδαση και την παρουσίαση ενός θεάματος αντάξιου της πόλης μας και του θεσμού της όπου πρέπει να ομολογήσουμε ότι τα τελευταία χρόνια έκανε «κοιλιά» και η συμμετοχή του κόσμου δεν ήταν αυτή που έπρεπε.

Φέτος κάτι έγινε και παρόλη την οικονομική κρίση – αυτό το είδαμε στην μικρή συμμετοχή των πληρωμάτων- ο κόσμος βγήκε από το σπίτι τους και συμμετείχε. Πολλές φορές στο παρελθών κατηγορήθηκε το προσωπικό του κέντρου πολιτισμού ότι «φρενάρει» τις Θ.Λ.Ε.  όμως, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, είδαμε το προσωπικό του κέντρου πολιτισμού «απίκο» σε όλες τις εκδηλώσεις. Τι συνέβη φέτος και λειτούργησαν όλα άψογα; Άρα καταρρίπτεται ο μύθος που ήθελαν τους υπαλλήλους και τα διευθυντικά στελέχη του Κέντρου Πολιτισμού, να σαμποτάρουν τις ΘΛΕ. Η ρήση ότι το ψάρι «βρωμάει» από το κεφάλι μάλλον βρίσκει στην προκειμένη περίπτωση έδαφος αφού όλα λειτούργησαν ικανοποιητικά.

Άρα τα χρήματα που είχε στην διάθεση του το κέντρο πολιτισμού πάνω κάτω ήταν ίδια με τα τελευταία χρόνια. Το προσωπικό ήταν ίδιο, η οικονομική κρίση που μαστίζει τους συνδημότες μας είναι χειρότερη από πέρση και όμως ο κόσμος της Ξάνθης στήριξε την προσπάθεια και το μυστικό είναι στο … «κεφάλι» του ψαριού.

Το κέντρο πολιτισμού με επικεφαλής τον Πασχάλη Λύρατζη και ένα Δ.Σ. που στηρίζει, ελέγχει και προτρέπει, είναι το μυστικό όλης της επιτυχίας. Λύρατζης,  Καμαρίδης και Ανταμπούφης,  έχουν προτεραιότητα την Ξάνθη και αυτό φάνηκε από το αποτέλεσμα και τα όποια μικροπροβλήματα παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων, αυτά δεν έφτασαν στους πολίτες που συνέχισαν την διασκέδαση τους και την στήριξη με την παρουσία τους του θεσμού.

Ελπίδα όλων είναι να συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο το Κέντρο πολιτισμού και στις επόμενες εκδηλώσεις.

Μέχρι στιγμής καταγράψαμε τον αντίκτυπο που είχαν οι ΘΛΕ στην κοινωνία και είναι θετικός. Όταν γίνει και ο απολογισμός της αγοράς, λόγω της αύξησης της επισκεψιμότητας και έχει θετικό πρόσημο τότε θα πούμε ότι οι ΘΛΕ πέτυχαν τον σκοπό τους σε όλους τους τομείς. Δηλαδή στην διασκέδαση του κόσμου και της τόνωσης της αγοράς.