Για αποποίηση ευθυνών μιλά στην XanthiTimes.gr o επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια ΑΜΘ  ο Φ. Καραλίδης σχολιάζοντας  την εσωκομματική διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Περιφερειάρχη Χ. Μέτιου και του Αντιπεριφερειάρχη του στην Δράμα Α. Πατακάκη καλώντας τους παράλληλα να «σηκώσουν» τα μανίκια και να δουλέψουν για το καλό των πολιτών της Περιφέρειας.

«Είναι καθαρά μία εσωκομματική αντιπαράθεση της Περιφερειακής Αναγέννησης της οποίας ηγείται ο Περιφερειάρχης κ. Μέτιος. Η αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τον κ. Πατακάκη είναι ουσιαστικά αποποίηση ευθυνών του κ. Μέτιου προς τον κ. Πατακάκη. Το ζήτημα είναι ότι οι λειτουργίες του κ. Πατακάκη ήταν γνωστές εδώ και δυόμιση χρόνια περίπου στην διοίκηση και επομένως οι όποιες αποφάσεις πάρθηκαν μετά την καταδίκη του κ. Πατακάκη,  δείχνει έναν πανικό που ο ένας θέλει να μεταθέσει ευθύνες από τον έναν στον άλλον. Οι ευθύνες είναι συλλογικές και είναι για όλη την διοίκηση διότι την ευθύνη πρώτιστα έχει ο Περιφερειάρχης και μετά οι άμεσοι συνεργάτες του που είναι οι αντιπεριφερειάρχες και συνεπώς δεν μπορούν μέσα από την ανταλλαγή επιστολών ανακοινώσεων κι μετάθεση ευθυνών ο ένας στον άλλον. Αυτό δεν ενδιαφέρει τους πολίτες της Περιφέρειας και βασικότερα τους πολίτες της Δράμας όπου πέρα των άλλων προβλημάτων που έχουν στις συναλλαγές τους με την περιφέρεια χτίζεται και ένα πρόβλημα μεταξύ της αντιπαράθεσης του κ. Μέτιου. Όταν θέλουν τα δικά τους προβλήματα να τα μεταφέρουν στους πολίτες προσθέτοντας επιπλέον προβλήματα στην δυσλειτουργία της Π.Ε. είναι ευθύνη του κ. Μέτιου και συνολικά της διοίκησης.  Έτσι λοιπόν δεν μπορούν να αποποιούνται αυτών των ευθυνών θα πρέπει να ανασκουμπώσουν τα μανίκια και να δουλέψουν για την Περιφέρεια και όχι να «μαχαιρώνονται» μεταξύ τους. Αυτό δεν ενδιαφέρει καθόλου τους πολίτες τις περιφέρειας και τους ενδιαφέρει το έργο που παράγετε στην Περιφέρει και δυστυχώς απ’ ότι φαίνεται μέχρι στιγμής είναι Μηδενικό. Έτσι λοιπόν, θέλοντας να αποποιηθούν ευθυνών, δημιουργούν προβλήματα ενδοπαραταξιακά, μεταφέρουν το πρόβλημα και εστιάζουν σε άλλα ζητήματα θέλοντας να αποκρύψουν την δική τους απραγία και ανικανότητα. Να τα αφήσουν αυτά, να σηκώσουν τα μανίκια και να δουλέψουν για λογαριασμό της Περιφέρειας.»

Ο  Φ. Καραλίδης απαντώντας σε σχετικό ερώτημα με την υποχρηματοδότηση της Περιφέρειας συνέδεσε το αποτέλεσμα με τους εσωκομματικούς «καυγάδες» που είναι η αιτία να μην ασχολούνται με σημαντικά ζητήματα όπως η χρηματοδότηση των νέων αγροτών. Ποιο συγκεκριμένα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια ΑΜΘ αναφέρει.

«Δυστυχώς οι κύριοι αυτοί ασχολούνται με τα εσωκομματικά τους, και αυτή την στιγμή δεν ανταλλάσσουν ούτε καλημέρα μεταξύ τους μένοντας στα εσωτερικά καβγαδάκια. Δεν ασχολούνται με την εύρεση χρημάτων και δεν διεκδικούν από την Αθήνα για να μπορέσουν επιτέλους να φέρουν χρήματα στην Περιφέρεια για να παραχθεί έργο και σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, ότι δήθεν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπεχρηματοδοτεί τα προγράμματα των νέων αγροτών. Ε λοιπόν ας αφήσουν τα μαλώματα και τους καυγάδες και να κατεβούν στην Αθήνα να διεκδικήσουν κονδύλια για την Περιφέρεια. Διότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στο Περιφερειακό συνέδριο που έγινε στην Περιφέρεια μας  το 2017 είχαν υποσχεθεί μεταφορά πόρων στην Περιφέρεια για να δουλέψουν ας πάν να τα διεκδικήσουν αυτά που τους υποσχέθηκαν και να σταματήσουν να μαλώνουν.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ