Υπό το… άγρυπνο βλέμμα των Τούρκων έγινε η ρίψη στεφάνου στον θαλάσσιο χώρο των Ιμίων, από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Πάνο Καμμένο, στη μνήμη των πεσόντων Ελλήνων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτη Βλαχάκο, Χριστόδουλο Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψό.

Για αρκετή ώρα προκλήθηκε ένταση, ενώ στις φωτογραφίες διακρίνεται ένα από τα τουρκικά πλοία και συγκεκριμένα μια ακταιωρός να πλέει σε απόσταση αναπνοής από την κανονιοφόρο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, όπου βρισκόταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Μάλιστα, όπως αναφέρει το militaire.gr., εκτός από τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, στην περιοχή πετούσε κι ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, από τουρκικής πλευράς έγινε προσπάθεια να παρεμποδιστεί η εκδήλωση, ωστόσο έγιναν οι κατάλληλοι ελιγμοί από την κανονιοφόρο, η οποία τους εγκλώβισε και η ρίψη του στεφάνου έγινε ακριβώς στο σημείο όπου έπεσε το ελικόπτερο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το τουρκικό περιπολικό και η ελληνική κανονιοφόρος έχουν αποχωρήσει από την περιοχή όπου παραμένουν τα σκάφη του λιμενικού των δύο χωρών.

Οι Τούρκοι έδωσαν στη δημοσιότητα και σχετικό βίντεο από την παρουσία τους στην περιοχή, ενώ σχετικό θέμα ανήρτησε το Haberturk,  με τίτλο «Ελληνας υπουργός δεν πλησιάζει σε νησί».