Από χθες όποιος παραμένει σε πόστο διοικητικό στον Παναθηναϊκό είναι υπόλογος απέναντι στην ιστορία του συλλόγου, τον κόσμο αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό. Είτε είναι παλαίμαχος είτε απλός παράγοντας με πρότερη ή όχι θητεία στα κοινά της ομάδας

Τέρμα τα ψέματα κύριοι. Ο κόμπος έφθασε πια στο χτένι. Ο εξαφανισμένος μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, από τον Σεπτέμβρη, έχει επιλέξει, γιατί πλέον μιλάμε για ξεκάθαρη απόφαση, να οδηγήσει τον ιστορικό σύλλογο στην πλήρη απαξίωση και στον ουσιαστικό  αφανισμό. Ο Γιάννης Αλαφούζος χθες ενημέρωσε τον προπονητή της ομάδας και τους συνεργάτες του ότι επιθυμεί να τραβήξει την πρίζα και να στείλει το τμήμα σε ξαφνικό θάνατο.

Θα μου πει κάποιος χθες έγινε αυτό; Δηλαδή ο σύλλογος, είχε από τότε που έφυγε, μια σχετική κανονικότητα και χθες έπαψε να την έχει και βρέθηκαν άπαντες στο κενό; Σαφέστατα και όχι. Η ομάδα φυτοζωεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο και προσπαθεί να κρατηθεί στη ζωή με συνεχείς αναβολές των προσφυγών των πρώην παικτών της, με ξεπούλημα των νυν και με τεράστια υπομονή από όσους κινούνται και εργάζονται γύρω από το ποδοσφαιρικό τμήμα. Απλά η χθεσινή εξέλιξη επιβεβαιώνει αυτό που οι περισσότεροι έβλεπαν να έρχεται, ότι δηλαδή ο διοικητικός ηγέτης του τριφυλλιού στην προσπάθεια του να απεμπλακεί, δεν θα διστάσει να διαλύσει τα πάντα, αδιαφορώντας για τις όποιες συνέπειες.

Από χθες όποιος παραμένει σε πόστο διοικητικό στον Παναθηναϊκό είναι υπόλογος απέναντι στην ιστορία του συλλόγου, τον κόσμο αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό. Είτε είναι παλαίμαχος είτε απλός παράγοντας με πρότερη ή όχι θητεία στα κοινά της ομάδας επιβάλλεται να παραιτηθεί και να δείξει με λόγια και πράξεις τον άνθρωπο που συστηματικά ξεφτιλίζει με τις πρακτικές του ένα τεράστιο όνομα όπως αυτό του Παναθηναϊκού, τον Αλαφούζο.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι πολύ μικρός για να παίζει με το μέγεθος, την ιστορία και το μέλλον του ποδοσφαιρικού τμήματος και πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του. Θα πρέπει να δώσει ξεκάθαρες εξηγήσεις για κάποια ζητήματα που τον αφορούν. Πρώτον, να μας πει που πήγαν τα περίφημα σαράντα και πλέον εκατομμύρια που έβαλε από τη στιγμή που η ομάδα χρωστά σε όλους όσους πέρασαν από τις τάξεις της στα χρόνια που τον είχε στα χέρια του. Δεύτερον, εφόσον είχε σκέψεις αποχώρησης μέσα στο κεφάλι του γιατί δεν ξεκαθάρισε εξαρχής τις προθέσεις του στον Ουζουνίδη και τους συνεργάτες του για να πορευτεί ανάλογα και ο Έλληνας τεχνικός.

Τρίτον, γιατί ενώ ήθελε να φύγει συνέχισε να χρεώνει την ομάδα με μεγάλα συμβόλαια παικτών, τόσο σε διάρκεια όσο και σε ποσά, το περασμένο καλοκαίρι. Τέταρτον αν, όπως λέει, θέλει να βοηθήσει πληρώνοντας ακόμα ένα σημαντικό ποσό για ανάγκες του συλλόγου, κατά δήλωση του ακόμα είκοσι εκατομμύρια, δεν δίνει ούτε τα απλά λειτουργικά έξοδα της ομάδας και με αυτόν παρόντα, αφού δικό του είναι το μαγαζί ακόμα, να μπει το τριφύλλι σε μνημονιακό καθεστώς.

Πέμπτον, να μας πει που πήγαν τα έσοδα που είχε το τριφύλλι όλα αυτά τα χρόνια που διαχειρίστηκε τις τύχες του. Έκτο, να μας πει που πήγαν τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, με διάφορους τρόπους, για το γήπεδο και που τα έδωσαν οι απλοί οπαδοί για την αγαπημένη τους ομάδα.

Θα μπορούσα να απαριθμώ συνεχώς πράγματα που τον φορούν αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται. Το κακό για τους πράσινους είναι πως ο Αλαφούζος δείχνει να μην του καίγεται καρφί για τίποτα που να αφορά την ομάδα, δεν τον ενδιαφέρει αν θα σκάσει στα χέρια του η βόμβα και τον μόνο που τον νοιάζει είναι να μην επηρεαστούν οι άλλες δουλείες του από τα τεκταινόμενα στον Παναθηναϊκό.

Ευθύνες έχει και ο Μαρίνος όμως. Πρώτον διότι συνεχίζει να παραμένει σε κάτι που βλέπει ότι οδηγείται σε πλήρη διάλυση. Δεύτερον διότι το καλοκαίρι οι μεταγραφές που έκανε απέτυχαν στο σύνολο τους. Κανείς από τους παίκτες που εισηγήθηκε την απόκτηση τους δεν τον δικαίωσαν. Με εξαίρεση τον Λουτσιάνο, που χτύπησε και δεν μπορεί να κριθεί, όλοι οι άλλοι αγνοούνται και αυτό δεν είναι θέμα χρημάτων. Τσάβες, Καμπέσας, Γιόχανσον και Μουνιέ λίγα πράγματα. Χίλιεμαρκ με τα φεγγάρια του, Ινσούα μια από τα ίδια, ενώ ο Άλτμαν δεν του χρεώνεται αφού ήταν επιλογή Λυμπερόπουλου. Ευθύνες έχει και για την απαξίωση του ρόστερ αφού συνεχίζει να την δέχεται. Η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από τραγική.

Πριν από λίγο καιρό είχε βγει ο Διαμαντόπουλος, ο εκτελών χρέη τεχνικού διευθυντή, αναφέροντας ότι οι παίκτες δεν έχουν στη διάθεση του ούτε τα απαραίτητα για την διατροφή ή την αποκατάσταση τους. Χθες μάθαμε ότι στα πλαίσια των περικοπών σχεδιάζεται η ομάδα στα εκτός έδρας ματς να πηγαίνει αυθημερόν!

Ήμαρτον κύριοι. Αυτά δεν γίνονται ούτε στα ερασιτεχνικά σωματεία. Οι αντιδράσεις στο πρόσωπο του Βασίλη Κωνσταντίνου χθες, τα υβριστικά συνθήματα εναντίον του Αλαφούζου στο κλειστό και οι επισκέψεις στο σπίτι του δυστυχώς είναι μόνο η αρχή. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι μια εφημερίδα, ένα κανάλι ή γενικότερα μια επιχείρηση. Είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο και αφορά πολύ κόσμο. Το κυριότερο δεν είναι τσιφλίκι κανενός και θα υπάρχει και μετά τη λαίλαπα που βιώνει τώρα. Φύγετε τώρα όλοι και αφήστε τον Γιαννάκη να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Να μου πεις εδώ ξεκίνησε το Survivor 2 που καιρός για ποδόσφαιρο και αθλητισμό.