Ζήτημα επιβίωσης των κατοίκων έχει δημιουργηθεί στα Αντικύθηρα, αφού το νησί θα βρεθεί για 11 μέρες δίχως πλοίο, κάτι που σημαίνει ότι όχι μόνο δε θα μπορούν να μετακινηθούν οι λιγοστοί κάτοικοι, αλλά, επίσης, καθίσταται αδύνατη η μεταφορά βασικών ειδών και προϊόντων. 

Ο δήμαρχος Κυθήρων, Ευστράτιος Χαρχαλάκης, ανέφερε ότι μετά τη λήξη της επιδότησης του πλοίου “Ιονίς” που είναι δρομολογημένο μόλις λίγους μήνες στη γραμμή, επικοινώνησε μαζί του ο γ.γ. του Υπουργείου Ναυτιλίας και τον “παρακάλεσε” να επικοινωνήσει με τους πλοιοκτήτες του ΙΟΝΙΣ, προκειμένου να το δρομολογήσουν χωρίς επιδότηση (χθες έληξε η σχετική σύμβαση), και να “αντιμετωπιστεί” το πρόβλημα…!

«…Δρομολόγιο στα Αντικύθηρα των 20 κατοίκων δεν θα γίνει μέχρι την επόμενη Τετάρτη (συνολικά 11 μέρες χωρίς πλοίο το νησί) και ο Γ.Γ. του ΥΕΝ μου ζήτησε χτες να “παρακαλέσω” τους πλοιοκτήτες να πάνε και Αντικύθηρα (χωρίς επιδότηση φυσικά), με εμένα να του απαντάω ότι όλα αυτά είναι ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ πράγματα που δεν ταιριάζουν σε Κράτος στοιχειωδώς οργανωμένο. Αν κ. Γενικέ οι πλοιοκτήτες δεν ήταν ο Τουρλομούσης με τον Τσαϊλά αλλά ήταν ο Grimaldi θα μου ζητούσατε πάλι να τον παρακαλέσω να κάνει δωρεάν δρομολόγια στα Αντικύθηρα;;», έγραψε στα social media ο κ. Χαρχαλάκης.

Όπως έγινε γνωστό, οι κάτοικοι των Αντικυθήρων έχουν μείνει ακόμη και από ψωμί, ενώ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι βασικές ανάγκες επιβίωσης “επιστρατεύτηκε” ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος.

«…Για να ανεφοδιαστεί το νησί με ψωμί παρακάλεσα τον Αρχηγό του Λ.Σ. να μεταφέρει σήμερα προμήθειες στα Αντικύθηρα ελικόπτερο του Λιμενικού, κάτι που έγινε αποδεκτό αμέσως και τον ευχαριστώ θερμά. Ευελπιστώ την προσεχή Τετάρτη το ΙΟΝΙΣ να επανέλθει στα δρομολόγιά του για να μην χοντρύνει η κατάσταση. Το ότι θα αναζητηθούν ευθύνες για τις ημέρες που είναι κενές συμβάσεως είναι δεδομένο. Εντός ολίγου θα καταθέσω αναφορά στον κ. Εισαγγελέα. Το να παρουσιάζουμε τα σφάλματα ως επίτευγμα είναι αστείο και δεν είμαστε τόσο ηλίθιοι…», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Κυθήρων.