Σε ανύποπτο χρόνο  μέσα στο 2017 είχαμε φιλοξενήσει στην XanthiTimes.gr την συνομιλία μας με τον Αργύρη και την Κατερίνα, δύο νέων συμπολιτών μας από το Πόρτο Λάγος με τέσσερα παιδιά όπου και φιλοξενήσαμε στις γραμμές του κειμένου μας το όνειρό τους.

Το όνειρο τους που δεν ήταν τίποτε άλλο από την  προκοπή και την στήριξη της οικογένειας.

Αφού με τον κόπο τους, την αγωνία αλλά και τον αγώνα τους, έκτισαν στο Πόρτο Λάγος το Ξενοδοχείο τους που έχει άμεση σχέση με τον εναλλακτικό  τουρισμό και έχουν δουλειά χειμώνα καλοκαίρι, το επόμενο, πολύ δύσκολο βήμα τους ήταν η παραγωγή η τυποποίηση  λαδιού και η προώθηση στην αγορά σε πρώτη φάση της Ξάνθης.

Αφού οργανώθηκαν, επένδυσαν και δούλεψαν,  ήρθε η εποχή να μαζέψουν τον καρπό των κόπων τους. Τον «μάζεψαν» και τον έκαναν λάδι.

Ένα υπέροχο, εύγεστο και καθαρό λάδι το οποίο εκτιμήθηκε όχι μόνο στην Ξάνθη. Σούπερ Μάρκετ και ταβέρνες της Ξάνθης, για να στηρίξουν την μεσογειακή γεύση στα εδέσματα τους, το έκαναν ανάρπαστο. Όμως, εκτός από την ντόπια αγορά, δεν άφησε ασυγκίνητη την αγορά της Θράκης και σιγά σιγά το τέλειο προϊόν τους «μπαίνει» στον έναν νομό μετά τον άλλον. Φιλοδοξία τους να καλύψουν νομούς από όλη την Βόρειο Ελλάδα.

Ο Αργύρης και η Κατερίνα από το Πόρτο Λάγος, δύο νέοι άνθρωποι, με τέσσερα ανήλικα παιδιά και την ευλογία του Θεού, έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Η XanthiTimes.gr και η Αγορά … ζω Ξάνθη, εύχονται στους νέους συμπολίτες μας, που έχουν όραμα όρεξη και αγάπη για αυτό που κάνουν,   καλές δουλειές