ΠΡΩΤΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ. ΕΧΕΙ 2 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΝΤΙ 1

Ένα ευτυχώς μικρό ατύχημα που είχε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μαρίνος Σδρέβανος στάθηκε η αφορμή να μην συζητηθεί το έβδομο θέμα της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε την Τετάρτη το μεσημέρι και αφορούσε την … ΔΕ Σταυρύπολης (υπηρεσία ύδρευσης) και η τιμολογιακή πολιτική που έπρεπε να ακολουθηθεί και για την οποίαν έπρεπε να αποφασίζουν οι σύμβουλοι.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Δρεμσίζης ενημέρωσε το Σώμα για το μικρό ατύχημα του προέδρου της ΔΕΥΑΞ και όταν από την πλευρά των δημοσιογράφων σχολιάστηκε  η … σύμπτωση του ατυχήματος με  μηχανάκι του προέδρους κου Σδρέβανου, ο οποίος έπρεπε να εξηγήσει στους συμβούλους γιατί δεν υλοποιήθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ενοποίηση της ΔΕΥΑΞ και της υπηρεσίας Ύδρευσης της Σταυρούπολης, ο κ. Δρεμσίζης απάντησε εκνευρισμένα προς την πλευρά των δημοσιογράφων λέγοντας ότι γίνονται και ατυχήματα, εννοείτε χωρίς να πείσει κανέναν και μακάρι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ να είναι καλά στην υγεία του.

Ο λόγος του εκνευρισμού του προέδρου του δημοτικού Συμβουλίου ήταν λογικός αφού η αντιπολίτευση περίμενε την διοίκηση του δήμου στην «γωνία».

Ο λόγος που η αντιπολίτευση περίμενε τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ και τον δήμαρχο στην «γωνία» και με το δίκιο τους βέβαια, είναι ότι πριν από δύο χρόνια το δημοτικό συμβούλιο έλαβε την απόφαση της συγχώνευσης των δύο υπηρεσιών της ΔΕΥΑΞ και της αντίστοιχης υπηρεσίας ύδρευσης του πρώην δήμου Σταυρούπολης και φυσικά αυτή η απόφαση δεν υλοποιήθηκε.

Ρωτήσαμε σύμβουλο της συμπολίτευσης γιατί ένα τόσο σημαντικό έργο για τους συνδημότες μας δεν υλοποιήθηκε, η απάντηση του ήταν ξεκάθαρη και που φυσικά οδηγεί τον καθένα για να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. «Οι υπάλληλοι δεν βοηθάν».

Τα θέματα που προκύπτουν από όλη αυτήν την ιστορία είναι πρώτον ότι μία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έχει παρθεί εδώ και 2 χρόνια δεν υλοποιήθηκε και δεύτερον όπως δείχνουν τα πράγματα δεν δίδεται καμία πρωτοβουλία στους υπαλλήλους, ασκείτε ασφυκτικός έλεγχος σε θέματα υπηρεσιακά και ένας ένας – αυτό τουλάχιστον λένε οι πληροφορίες μας – περιορίζεται στα αυστηρά υπηρεσιακά του καθήκοντα και ίσως όχι άδικα. Αυτό βέβαια έχει σαν αποτέλεσμα σοβαρά αντικείμενα όπως η συγχώνευση της ΔΕΥΑΞ με την υπηρεσία ύδρευσης του πρώην Δήμου Σταυρούπολης να καρκινοβατεί και έτσι ο πανελλαδικά, ίσως, ο δήμος Ξάνθης να είναι ο μοναδικός δήμος που έχει δύο υπηρεσίες ύδρευσης.

Γιατί κ. Δήμαρχε δεν ολοκληρώθηκε όπως λένε οι πληροφορίες μας; Γιατί κύριε Σδρέβανε;