Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Ακούγονται κατά κόρον το τελευταίο καιρό αρνητικές κουβέντες και συζητήσεις για τον Μάθιου Νίμιτς τον μεσολαβητή των Αμερικάνων – τάχα του ΝΑΤΟ – Βρισιές για τον Σκοπιανό ηγέτη και τον ΥΠΕΞ του κρατιδίου, μομφή για τον Πάνο Καμένο που μία τα λέει έτσι, την άλλη τα γυρίζει, τον Τσίπρα που δεν είναι γεμάτος από Εθνική περηφάνια, τον ΥΠΕΞ κ. Κοτζιά που προσπαθεί να σταθεί ανάμεσα στις συμπληγάδες σε ένα γεωπολιτικό παιγνίδι μεταξύ των υπερδυνάμεων Ρωσίας και Αμερικής και εμείς απλά όλους αυτούς τους βρίζουμε και εναντιωνόμαστε και συμμετέχουμε σε συλλαλητήρια και κάνουμε αρνητικά σχόλια και όλα αυτά που εν πάση περιπτώσει δείχνουν την αντίθεση μας και δεν λαμβάνουμε υπ όψη το εξής απλό.

Όλοι αυτοί, απλά κάνουν την δουλειά τους συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων Πολιτικών.

Άκουσα σήμερα έναν φίλο επαγγελματία στην συζήτηση αυτού του θέματος που είχε σαν επωδό ότι δεν φταίνε οι εγχώριοι και οι του εξωτερικού πολιτικοί. Μάλιστα άκουσα την φράση κλειδί «όλοι αυτοί που τους ακούς και βρίζουν τους πάντες και τα πάντα αν κάποιοι,  τύπου ξανθιωτών βουλευτών, τους τάξουν μία θέση στο δημόσιο έναντι ενός δεκαχίλιαρου, θα το δώσουν και  θα γίνουν υμνητές του κάθε Τσίπρα του κάθε Καμένου και θα δούνε με θετικό μάτι ακόμη και την αντεθνική στάση του Νίμιτς με την κατάλληλη πλύση εγκεφάλου από τα ξεπουλημένα μέσα ενημέρωσης».

Ειλικρινά δεν ξέρω αν, όπως χαρακτήρισε ο φίλος επαγγελματίας  την φάρα των Ελλήνων στέκουν, αλλά από την άλλη, όλοι αυτοί οι παραπάνω απλά κάνουν την δουλειά τους και βγάζουν τα προς το ζην είτε μας αρέσει είτε όχι. Ναι κάνουν την δουλειά τους, οικονομάνε μεροκάματο και ανάλογα αν μας δώσουν και μας ή μας το πάρουν, είμαστε από την μία πλευρά της ζυγαριάς ή την άλλη.

Αλήθεια πότε οι Έλληνες πολίτες έκαναν καλά την δουλειά τους; Πότε ψήφησαν Πρωθυπουργό ή βουλευτή ανάλογα με τα προσόντα του; Ανάλογα με το αν δούλεψε ποτέ στην ζωή του; Αν πλήρωσε την εφορία; Λόγια χιλιοειπωμένα και χιλιογραμμένα αλλά, αυτά είναι.

Αυτοί έκαναν  και κάνουν την δουλειά τους για να επιβιώσουν οικονομικά και αφού αυτοί επιβιώνουν, όλα τα άλλα  στάχτη και μπούλμπερη. – Λίγοι πάνε για την δόξα αφου βέβαια έχουν εξασφαλίσει τα προς το ζήν.

Εμείς οι πολίτες τι ακριβώς κάνουμε για αυτό; Μαζεύτηκε ακόμα και 1 εκατομμύριο κόσμος στην Θεσσαλονίκη στο μεθαυριανό συλλαλητήριο. Φροντίσαμε εμείς δηλαδή  οι αποδέκτες αυτού του μηνύματος, δηλαδή η Ελληνική Κυβέρνηση, να απαρτίζεται από ανθρώπους που ακούνε τον παλμό των Ελλήνων πολιτών; Όχι βέβαια κοιτάξαμε όλοι την βολή μας με τον Τσίπρα και τον κάθε Τσίπρα που δεν έβαλε ποτέ «πενιά» στην ζωή του.

Αλήθεια όλες αυτές τις ημέρες που ο Ελληνικός Λαός ασχολείται με το θέμα της Μακεδονίας, πήρε κανένας χαμπάρι τι ψηφίστηκε στην Βουλή και αφορά την ζωή μας για τα επόμενα 20 με 50 χρόνια;

Με τις υγίες μας.