Το ΕΒΕ έκοψε την πίτα του. Τι ήθελε να πει ο Μητροπολίτης Ξάνθης;

Παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμωνα, πολιτικών και θεσμικών παραγόντων, όλων των νεοεκλεγμένων συμβούλων συγγενών και φίλων, μέσα στην κατάμεστη αίθουσα κόπηκε η πίτα του Επιμελητηρίου Ξάνθης το βράδυ του Σαββάτου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕ Ξάνθης.

Η αναφορά στην επίσκεψη του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιεθωρείου στο Καμερούν και η σύγκριση του με την οικονομία της Ξάνθης είναι μία φράση η οποία θα συζητηθεί. Ο Σεβασμιότατος όταν πήρε τον λόγο στην έναρξη της τελετής της κοπής της πίτας παραλάλησε(;) την οικονομία του Καμερούν με αυτή της Ξάνθης; λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εκεί δεν ξέρουν να αξιοποιούν τα προϊόντα τους. Ξεκάθαρο μήνυμα στην πολιτική και οικονομική ηγεσία του τόπου να αφυπνισθούν και να στηρίξουν τις θέσεις εργασίας δημιουργώντας ανάπτυξη και αξιοποιώντας των πλούτο της Ξάνθης.

Στην συνέχεια ο Περιφερειάρχης μιλώντας με αριθμούς για τα έργα υποδομών και την διαχείριση των κονδυλίων παραδέχτηκε ότι όλα τα παραπάνω είναι μία ανάσα στην ανάπτυξη αλλά πρέπει να γίνει και κάτι περισσότερο εννοώντας προφανώς την πολιτική ηγεσία της Χώρας η οποία πρέπει να δημιουργήσει ψηφίζοντας τους νόμους για να δημιουργηθούν οι  προϋποθέσεις της ανάπτυξης.

Τέλος ο Στέλιος Μωραίτης πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης αφού έκανε έναν απολογισμό της διοίκησης στην προηγούμενη θητεία αναφέρθηκε στις προσπάθειες που θα γίνουν για να επαλειφθούν τα γνωστά προβλήματα με την φορολογία, το παραεμπόριο. Επίσης ανέφερε την αξιοποίηση των προγραμμάτων για την ανάπτυξη και την προβολή της περιοχής.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Σ. Μωραίτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην υπόθεση ΔΕΡΑΣ όπου πλέον είναι στα χέρια της δημοτικής αρχής να στηρίξει την τελική προσπάθεια των επαγγελματιών οι οποίοι «ξεμπλόκαραν» την όλη υπόθεση και 40 επαγγελματίες που βρίσκονται μέσα στην πόλη και ενοχλούν θα μετεγγατασταθούν στην περιοχή του ΔΕΡΑΣ όπου πλέον ο δήμος, από εδώ και πέρα έχει την ευθύνη να προχωρήσει με την υπογραφή των συμβολαίων και να δημιουργήσει τις υποδομές που θα στηρίξουν αυτό το πρότυπο επιχειρηματικό πάρκο.

Τέλος η τελετή έκλεισε με τις ευχές όλων το 2018 να είναι καλλίτερο για τις επιχειρήσεις της Ξάνθης.