Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΟΥΡΟΣ

Ήρθε η Ντόρα στην Ξάνθη, κόσμος πολύς μαζεύτηκε, βγήκαν φωτογραφίες όλα καλά όλα ωραία και κει που αναμεταξύ τους κάποιοι μαλώνουν για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, όταν έρθει η ώρα, σκάει μύτη ο Δ. Σαλτούρος στην πρώτη θέση δίπλα στον Αλέκο τον Κοντό και λίγο αργότερα μία Φώτο μαζί με την Ντόρα. Κάποιοι πικράθηκαν, κάποιοι μίλησαν απαξιωτικά, κάποιοι άλλοι σχολίασαν και κανένας  δεν είδε αυτό που προσπαθεί να κάνει η ΝΔ. δηλαδή το άνοιγμα προς το κέντρο. Με τον Σαλτούρο; Ναι με τον Σαλτούρο, Άλλωστε είναι καιρός να σταματήσει η ιστορία που γίνεται εδώ και δεκαετίες και που όλοι στην ΝΔ εδώ στην Ξάνθη και την Κομοτηνή κυνηγούσαν τους μέχρις εσχάτων, εσωκομματικούς τους πολιτικούς αντιπάλους.

Μήπως είναι καιρός επιτέλους όλοι μαζί στην ΝΔ να καταλάβουν ότι αντίπαλος σε αυτές τις εκλογές είναι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και το σκοτάδι; Να σωθεί πρώτα οι χώρα από τους τυχοδιώκτες της πολιτικής και μετά τα στελέχη της ΝΔ θα έχουν χρόνο να «φαγωθούν» αναμεταξύ τους.

ΝΤΟΡΑ – ΚΟΝΤΟΣ – ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τώρα όσο για αυτό που είπε η Ντόρα και δεν το διευκρίνισε είναι μεγάλο λάθος κατά την προσωπική μου εκτίμησε και πολύ σωστά κατάλαβε το ερώτημα που τέθηκε από συνάδελφο της Ξάνθης στην συνέντευξη που παραχώρησε. Ο Αλέκος Κοντός και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης είναι βουλευτές και λόγω αστοχίας του συντάγματος δεν εκπροσωπούν την ΝΔ  στο Κοινοβούλιο από την Ξάνθη και την Κομοτηνή. Προφανώς η κ. Μπακογιάννη για να μην «στεναχωρήσει» κάποιους δεν το διευκρίνισε και κάποια στιγμή ο Κ. Μητσοτάκης θα πρέπει αυτό,  από τώρα να το ξεκαθαρίσει,  για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Αν κάποιοι όψιμα αγάπησαν την ΝΔ και μέσω συμβούλων- παρασυμβούλων και λένε στον Μητσοτάκη ότι πρέπει να «ανανεωθεί» η ΝΔ αυτοκτονώντας στην Ξάνθη και Κομοτηνή, καλά θα κάνουν να μην ομιλούν.

Πρέπει να εξηγήσω ότι με τον Α. Κοντό και Ευριπίδη Στυλιανίδη δεν με συνδέει απολύτως τίποτε. Μία καλημέρα στην χάση και στην φέξη που λένε στο χωριό μου και αυτό είναι. Όμως αυτό είναι άλλο και οι αγώνες των δύο ανδρών για την ΝΔ είναι άλλο. Αν ο Κ. Μητσοτάκης ο οποίος δεν θα υπουργοποιήσει την αδερφή του Ντόρα στέλνοντας ένα μήνυμα εντιμότητας στην κοινωνία, καλά θα κάνει να ξεκαθαρίσει σε Ξάνθη και Κομοτηνή, φίλοι μου λένε ότι στην Κομοτηνή είναι ποιο ξεκάθαρη η εικόνα, καλά  θα κάνει λοιπόν, έντιμα και ξεκάθαρα να διευκρινίσει ότι οι άνθρωποι που υπηρέτησαν την ΝΔ για δεκαετίες θα συνεχίσουν να είναι στην λίστα υποψηφίων βουλευτών των δύο νομών. Είναι ανέντιμο να τους «αποσύρουν» χάριν του νέου, που προσπαθεί να αναρριχηθεί στο πλευρό του Μητσοτάκη  χρησιμοποιώντας σάλιο και φτύσιμο. Ξέρουν αυτοί.

Δηλαδή τι είχα Γιάννημ τι είχα πάντα- να με συγχωρέσουν οι Γιάννηδες.

Η ΚΑΛΛΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Προχθές  άκουσα τα σχολιανά μου από φίλο που έτυχε σε μεγάλη παρέα συμβούλων της αντιπολίτευσης να βρεθώ για να πιω καφέ μαζί τους και μεταξύ αυτών ήταν και ένας συνδημότης μας συγγενής ενός εκ των συμβούλων της αντιπολίτευσης. Εκείνη την ώρα πέρασε  δίπλα από την παρέα ο δήμαρχος της πόλης Χ. Δημαρχόπουλος για να μπει μέσα στο καφέ και όχι μόνο δεν είπε καλημέρα στην ομήγυρη  αλλά γύρισε και την πλάτη. Αυτό είναι δικαίωμα του και αφού έτσι έμαθε από παιδί έτσι έκανε. Η λογική του ΣΥΡΙΖΑ σε όλο της το μεγαλείο. «Όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εχθρός μου». Ίσως ο δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος περιμένει από τον ΣΥΡΙΖΑ να τον ψηφίσει στις άλλες εκλογές. Ποιος ξέρει; Τέλος πάντων, πέρασε ο δήμαρχος, μπήκε στην καφετέρια για να πιει τον καφέ του ο άνθρωπος χωρίς να καλημερίσει τους συνδημότες του και ξαφνικά ο πολίτης που ήταν στην παρέα με τους πολιτικούς άρχισε να γκρινιάζει εντός δικαίου, λέγοντας μου ότι ο δήμαρχος εξ αιτίας μου – επειδή μερικές φορές του ασκώ σκληρή κριτική  δεν τον καλημέρισε, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά. «Με τους συμβούλους της αντιπολίτευσης καλά κάνει και δεν έχει καλημέρα. Με σένα που του ασκείς κριτική καλά κάνει και δεν σου λέει καλημέρα, αλλά εγώ ο πολίτης, που θέλω ο δήμαρχος μου να μου λέει καλημέρα γιατί δεν μου λέει;

Έλα μου ντε. Γιατί φίλε μου δεν σου λέει καλημέρα;