ΑΝΤΙΔΕΛΤΙΟ Νο 3

Τελικά δεν μας είπε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θ. Ηλιάδης. Θα παρέμβει στο χείμαρρο των Κιμμερίων ή θα κρατήσει πόζα στον δημοσιογράφο που ανέδειξε το θέμα και θα το παρατήσει έτσι όπως το έχει παρατημένο τόσα χρόνια;

Αγαπητέ Θωμά καλό πράμα η εξουσία και οι τσαμπουκάδες, αλλά έχει και υποχρεώσεις απέναντι στους πολίτες.

Πάντως είχαν δεν είχαν, κατάφεραν να «δουλέψουν» τους εργαζόμενους στον δήμο Ξάνθης και τώρα όπως μαθαίνουμε μπήκε στο παιγνίδι και ο δήμος Αβδήρων. Καλά κάνουν οι δήμαρχοι Ξάνθης και Αβδήρων τηρώντας το γράμμα του νόμου, αλλά στην καρέκλα του δημάρχου βρίσκονται για να δημιουργούν πολιτικές που δεν αδικούν τους δημότες τους. Διαφορετικά γιατί ο κόσμος να ψηφίζει δημάρχους; Ας έμπαινε στην θέση τους ένας από τους ικανότερους υπαλλήλους, να εφάρμοζε απλά  τους νόμους και όλα θα πήγαιναν καλά. Γιατί όπως καταλαβαίνει κανείς, οι δήμαρχοι μπερδεμένοι με τα πολιτικά τους παιγνίδια, ξεχνούν την πολιτική.

Τι να σου κάνει και το ΚΚΕ, φωνάζει αλλά ποιος το ακούει. Ένα πράγμα όμως. Τόσοι αγώνες, τόσες πορείες πώς στην ευχή και δεν καταφέρνουν να πείσουν κανέναν άλλον εκτός από το στενό πυρήνα των μελλών του να τους ακολουθήσει; Είναι μία απορία που ζητά απάντηση.

Δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης την Τετάρτη. Ακόμη δεν ψηφίστηκε καλά καλά ο προϋπολογισμός, άρχισαν οι αναμορφώσεις. Τότε τι ψήφιζαν;

Δεν ξέρω ποιόν έπεισε ο δήμαρχος Ξάνθης σχετικά με τις διευκρινήσεις σε ότι αφορά την πληρωμή των υπαλλήλων αλλά είναι καλό κανείς να ακούει όλες τις πλευρές. Βέβαια θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι εκατέρωθεν δηλώσεις από την πλευρά του, την πλευρά της αντιπολίτευσης και των εργαζομένων, δεν αλλάζουν το αποτέλεσμα που λέει ότι οι άνθρωποι για να πληρωθούν, πρέπει να πάνε στα δικαστήρια και χρονιάρες μέρες έμειναν χωρίς φράγκο. Όλα τα άλλα είναι απλά για να λέγονται και η ουσία είναι ότι, ανεξάρτητα από το ποιος φταίει, οι εργαζόμενοι έμειναν απλήρωτοι.

Πρέπει να ομολογήσουμε ότι οι εκφράσεις του Μ. Φανουράκη για τον δήμαρχο Ξάνθης είναι πολύ βαριές. Αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή όχι, αυτό θα μετρηθεί στις κάλπες και στις επόμενες εκλογές αλλά… πολύ βαριά πράματα λες βρε Μανώλη.

Πώς λέγονται οι πολιτικοί που μετά τις καταστροφές πάνε και φωτογραφίζονται δίπλα τους;  «Ο εγκληματίας γυρίζει στον τόπο του εγκλήματος». Και μη μου πείτε ότι δεν είναι έγκλημα όταν κάποιος μπορούσε εδώ και χρόνια να καθαρίσει τους χείμαρρους για να μην πνιγούνε οι Κομοτηναίοι δεν το έκανε, αυτοί  πνίγηκαν και μετά πάει και φωτογραφίζεται πάνω από τα κουφάρια(;) τότε εκτός από εγκληματίας έχει μέσα του και μια δόση μαζοχισμού.

Έμ εγκληματίας, εμ μαζοχιστής.

Τελικά πρόεδρε της ΔΕΥΑΞ και Μ. Τσέπελη τι γυρεύει εκείνο το κτίριο μέσα στα Κιμμέρια και βρωμάει και ζέχνει;

Πάντως πρέπει να πω αγαπητέ Μ. Τσέπελη ότι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ σε κουβέντα μας άφησε να εννοηθεί ότι εσύ ξέρεις. Τώρα γιατί ο πρόεδρος δεν ερευνά αν αυτό είναι νόμιμο ή παράνομο δεν το ξέρω. Ελπίζω κάποια στιγμή να μας το πει και να πράξει τα δέοντα ως πρόεδρος.