Δηλαδή για να καταλάβουμε η Ξάνθη συνδέονταν με την Κομοτηνή τα παλιά καλά χρόνια από την παλιά γέφυρα του Κομψάτου. Μετά έγινε μία καινούρια που χάλασε. Εν τω μεταξύ ακούστηκαν χίλια μύρια για την παλιά γέφυρα όπως είναι επικίνδυνη, όπως τα στατικά της λόγω παλαιότητας μπορεί να γινόταν η αιτία να πέσει και χίλια μύρια για να δικαιολογήσουν το κόστος της νέας γέφυρας.

Έτσι η νέα γέφυρα μαζί με το φάρδεμα του δρόμου δόθηκε στην κυκλοφορία  και όλα καλά και τα αυτοκίνητα κινιόταν με ταχύτητα.

Εν τω μεταξύ την παλιά την γέφυρα για όσους έχουν εικόνα, την έκλεισαν.

Έλα όμως που η καινούρια γέφυρα έπεσε και η Περιφέρεια ξαναέδωσε στην κυκλοφορία την παλιά και αυτά που λέει στο δελτίο τύπου για έλεγχο στατικότατος και παρέμβαση στην παλιά γέφυρα του Κομψάτου που της επιτρέπουν τάχα μου ντε να είναι ασφαλής είναι λόγια του αέρα γιατί δεν χρειάστηκε καμία απολύτως σοβαρή παρέμβαση και αυτό γιατί απλούστατα η παλιά γέφυρα του Κομψάτου ήταν γερή και μια χαρά εξυπηρετούσε σε σύγκριση πάντοτε με την νέα γέφυρα η οποία έπεσε.

Υπάρχουν κάποια θεματάκια. Ακόμη δεν μάθαμε ποιος φταίει που η νέα γέφυρα έπεσε. Πολύ σημαντικό αν σκεφτεί κανένας πόσο κόστισε στους φορολογούμενους το έργο.

Δεύτερον ποιος είπε – αν είπε ψέματα – για την παλιά γέφυρα. Δεν είναι δυνατόν να την βγάζεις άχρηστη και επικίνδυνη και ξαφνικά να την δίνεις στην κυκλοφορία;

Τέλος πότε οι πολιτικοί αυτού του τόπου θα πούνε την αλήθεια; Μάλιστα είδαμε στο δελτίο τύπου τον Περιφερειάρχη με μερικούς ακόμα να βαδίζουν πάνω στην παλιά γέφυρα θέλοντας προφανώς να δείξουν ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος (;) Τώρα πόσο μπορεί ένας πολιτικός να δώσει την αίσθηση της ασφάλειας στους πολίτες που χρησιμοποιούν αυτήν την γέφυρα και γενικά σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του, αυτό μόνο οι ίδιοι οι πολιτικοί το πιστεύουν. Οι πολίτες; Ας το αφήσουμε καλλίτερα για το πόση εμπιστοσύνη έχουν στο πολιτικό προσωπικό της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Μία ματιά στην έρευνα Καβαλιώτικης εφημερίδας θα δει ότι ο κόσμος της ΑΜΘ στέκετε αρνητικός απέναντι στο υπάρχων πολιτικό προσωπικό.

 

Δημοσκόπηση στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ: Η γνώμη των πολιτών για Μέτιο, Λαμπάκη και βουλευτές Έβρου

   Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017

 

Ενδιαφέροντα ευρήματα παρουσιάζει η δημοσκοπική έρευνα της Κάπα Research για την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης. Οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ποιο βαθμό είναι ικανοποιημένοι από τον Περιφερειάρχη, τους Βουλευτές και τους κατά τόπους Δημάρχους.

Δημοσκόπηση για λογαριασμό της καθημερινής εφημερίδας της Καβάλας «Νέα Εγνατία», διενήργησε στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης η εταιρία «Κάπα Research».

Οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήματα όπως πόσο ικανοποιημένοι είναι από τη ζωή στην περιοχή που κατοικούν, ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα της περιοχής τους, καθώς επίσης σε ποιο βαθμό είναι ικανοποιημένοι από τον Περιφερειάρχη, τους τοπικούς Βουλευτές και τους κατά τόπους Δημάρχους των πρωτευουσών των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Στο ερώτημα ποια είναι η γνώμη των πολιτών της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης για τον σημερινό Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, το 37% των ερωτηθέντων απάντησε θετική ή μάλλον θετική και το 36% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητική ή μάλλον αρνητική, ενώ το 27% απάντησαν δεν γνωρίζω – δεν απαντώ.

Στην ερώτηση “θα επιθυμούσατε να επανεκλεγεί ο Χρήστος Μέτιος στις επόμενες Περιφερειακές Εκλογές;” το 39,5% απάντησε Όχι και μάλλον Όχι και το 32,5% Ναι και μάλλον Ναι, ενώ το 28% απάντησε δεν γνωρίζω – δεν απαντώ.

Σε ότι αφορά τη δημοτικότητα του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης και στο ερώτημα “ποια είναι η γνώμη σας για τον σημερινό Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ευάγγελο Λαμπάκη;“, οι πολίτες που απάντησαν εμφανίζονται μοιρασμένοι. Το 45% των ερωτηθέντων απάντησε θετική ή μάλλον θετική (με το 1/4 των ερωτηθέντων να απαντά μάλλον θετική) και το 43,5% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητική ή μάλλον αρνητική (με το 1/4 των ερωτηθέντων να απαντά αρνητική), ενώ το 11,5% απάντησαν δεν γνωρίζω – δεν απαντώ.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης εμφανίζεται στη δημοσκόπηση να απολαμβάνει τα μεγαλύτερα ποσοστά δημοφιλίας μεταξύ των συναδέλφων του στις πρωτεύουσες των Νομών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, με 48,5% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες, ενώ μεταξύ των πέντε δημάρχων της Περιφέρειας ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος συγκεντρώνει τις περισσότερες αρνητικές γνώμες με ποσοστό της τάξης του 55% να απαντάει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά.

Υπερισχύουν καθαρά οι αρνητικές γνώμες των πολιτών για τους βουλευτές του Έβρου: 60% αρνητική ή μάλλον αρνητική γνώμη για τον Ρίζο59,5% για την Γκαρά57% για τον Καΐσα και 46,5% για τον Δημοσχάκη.

Μοιρασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο ερώτημα “πόσο ικανοποιημένοι είστε από τη ζωή στην περιοχή που κατοικείτε;” με το 49,5% να απαντά πολύ ή αρκετά ικανοποιημένοι (με μόλις 5% να απαντούν πολύ ικανοποιημένοι) και ακριβώς το ίδιο ποσοστό (49,5%) να απαντά λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι.

Ανεργία 75%, Ανέχεια/Φτώχεια 46,5%, Δομές Υγείας 41%, Διαφθορά 22%, Προσφυγικό/Μεταναστευτικό 11%, Δομές Εκπαίδευσης 9,5%, Οδικό δίκτυο 9%, τα σημαντικότερα προβλήματα της περιοχής τους σύμφωνα με τα όσα απάντησαν οι ερωτηθέντες πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στη δημοσκόπηση.

Ανασφάλεια 40%, Θυμός 25%, Ελπίδα 14%, τα συναισθήματα που κυριαρχούν στη ζωή τους, ενώ μόλις το 4% δηλώνει σιγουριά και το 5,5% ικανοποίηση!

Η έρευνα της Κάπα Research για την καταγραφή των πολιτικών και κοινωνικών τάσεων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης που παρουσιάζεται στην εφημερίδα της Καβάλας “Νέα Εγνατία” πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 13 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου 2017 με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε δείγμα 972 ατόμων που επιλέχθηκαν με τη μέθοδο της πολυσταδιακής δειγματοληψίας με χρήση quota ως προς τη γεωγραφική κατανομή του πληθυσμού, το φύλο και την ηλικία. Το μέγιστο στατιστικό σφάλμα της έρευνας ορίζεται στο 3,1% με διάστημα εμπιστοσύνης 95%.

Επιμέλεια: Alexandroupoli Online
Οι κάρτες είναι από τα δελτία ειδήσεων των καναλιών της Καβάλας CENTER TV και ENA Channel

Πηγή: http://www.alexpolisonline.com/2017/12/dimoskopisi-kapa-research-stin-amth.html#ixzz51sCAQX8u
Alexandroupoli Online