Έξη νέα εκχιονιστικά μηχανήματα δωρεά από τον ΤΑΠ -Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου ενισχύουν την Περιφέρεια ΑΜΘ στην προσπάθεια της να προστατεύσει τους πολίτες της  από τα χιόνια. Βεβαίως παραμένει το ερώτημα κατά πόσον η Περιφέρεια θα μπορέσει αυτά μηχανήματα να τα επανδρώσει για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους διότι ως γνωστόν ο νόμος προβλέπει οι χειριστές να είναι απόφοιτοι του Λυκείου και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα εκχιονιστικά και τα βαριά μηχανήματα που διαθέτει η Περιφέρεια να μην βρίσκουν χειριστές. Την λύση σε αυτό το πρόβλημα δίνουν οι χειριστές των ιδιωτικών μηχανημάτων που παρεμβαίνουν στον εκχιονισμό αλλά συνήθως καθυστερούν να πληρωθούν από την Περιφέρεια. Ένα σημαντικό κομμάτι που πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα με δεδομένη την δύσκολη οικονομική συγκυρία. Ελπίζουμε η Περιφέρεια μέσω των Αντιπεριφερειαρχών της να είναι σε θέση να τακτοποιήσει τους επαγγελματίες οι οποίοι θα παρέμβουν σε περίπτωση χιονόπτωσης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση από την ΠΑΜΘ. Σας προσκαλούμε την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 στην τελετή παράδοσης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έξι εκχιονιστικών οχημάτων-πολυμηχανημάτων από τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP AG).

Η δωρεά, που αναμένεται να ενισχύσει τις δυνατότητες αποχιονισμού της Περιφέρειας, εντάσσεται στις εθελοντικές κοινωνικές και περιβαλλοντικές επενδύσεις του ΤΑΡ στις περιοχές από όπου διέρχεται ο αγωγός και είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με την Περιφέρεια.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου στις 11 π.μ. στην έδρα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Φιλίππου 82, Κομοτηνή).