Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα. Στις 10:21 έφτασε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η αυτοκινητοπομπή του Ερντογάν, ο οποίος έχει προορισμό το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Ο επόμενος σταθμός του ταξιδιού του είναι η Θράκη και συγκεκριμένα η Κομοτηνή, όπου η τουρκική αποστολή ετοιμάζει φιέστα

Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για να συνοδεύσει τον Τούρκο πρόεδρο στο αεροσκάφος βρίσκεται από την πλευρά της κυβέρνησης ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Δεν έχει γίνει πάντως γνωστό αν η επιλογή του κ.Γαβρόγλου έγινε επειδή ο υπουργός έχει καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη και μιλάει τουρκικά.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα στη Θράκη 

  • 11:15

Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdoğanκαι της συζύγου του, καθώς και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος».
Υποδοχή από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο και τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Αμανατίδη, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης.

  • 12:10

Αφιξη στην Κομοτηνή. Επίσκεψη στο «Kirmahalle Cammi» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdoğan.

  • 13:30-15:00

Γεύμα στο ξενοδοχείο «Chris and Eve Mansion».

  • 16:00

Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdoğan και της συζύγου του, καθώς και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας, με ειδική πτήση.

Αγωνία για την επίσκεψη στη Θράκη 

Διπλωματικές πηγές αλλά και κυβερνητικά στελέχη δεν κρύβουν την αγωνία τους για τα όσα θα λάβουν χώρα σήμερα και ευελπιστούν στο να μην υπάρξει… σόου. Μάλιστα, αρμόδιες πηγές επαναλαμβάνουν στο iefimerida τη θέση ότι «αναμένουμε να γίνει μια επίσκεψη στο πλαίσιο όσων έχουν συμφωνηθεί».

Ωστόσο, με φόντο τα όσα… επεισοδιακά συνέβησαν τις τελευταίες ώρες, κάποιες πιο ρεαλιστικές φωνές παραδέχονται ότι είναι αφέλεια να περιμένει κανείς πως ο Σουλτάνος θα τηρήσει τους όρους που συμφωνήθηκαν. Επισημαίνουν, δε, ότι η Αθήνα ασκεί ευρωπαϊκή διπλωματία, κάτι που δεν υιοθετεί η άλλη πλευρά, συνυπολογίζοντας πάντοτε τον απρόβλεπτο του χαρακτήρα του κ. Ερντογάν.

Ετοιμάζουν φιέστα στη Θράκη 

Το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής έχει κάνει την κινητοποίησή του τις τελευταίες ημέρες και ευελπιστει ότι θα κινητοποιήσει έως 15.000 μειονοτικούς στη φιέστα υποδοχής, στις 12 το μεσημέρι, στο τζαμί Κιρ Μαχαλέ.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν πληροφορίες για… εισαγόμενους κλακαδόρους που θα έρθουν στην Κομοτηνή με λεωφορεία από την Τουρκία, γεγονός που, αν επαληθευτεί, θα μεγεθύνει τη φιέστα.

Και όλα αυτά ενώ είναι διάχυτος ο φόβος μήπως υπάρξουν ακραία στοιχεία που εμφανιστούν με πανό ή φωνάξουν συνθήματα αλυτρωτικού περιεχομένου.

Πηγή: Live η αναχώρηση Ερντογάν για Θράκη -Ετοιμάζει σόου στην Κομοτηνή | iefimerida.gr