Οι αγώνες των εργαζομένων δεν θα μπουν στο γύψο!

Κάτω τα χέρια από την απεργία!

Εν κρυπτώ και με μια μονοκονδυλιά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιχειρεί να βάλει τις βάσεις για την κατάργηση της μεγαλύτερης κατάκτησης της εργατικής τάξης, το δικαίωμα στην απεργία.

Μια κατάκτηση που κερδήθηκε με αίμα και αγώνες δεκαετιών, έρχεται να ξηλωθεί με μια τροπολογία που η κυβέρνηση φέρνει την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στη Βουλή και μάλιστα σε άσχετο νόμο, προκειμένου να ψηφιστεί άμεσα και χωρίς να γίνει αντιληπτό.

Πρόκειται για μια ενέργεια, που δείχνει ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δισταγμό, καμιά αναστολή, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους βιομηχάνους και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Μια ενέργεια που δείχνει ξεκάθαρα ότι η “δίκαιη” ανάπτυξη θα έρθει μέσα από την εξαθλίωση των εργαζομένων, μέσα από την κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος. Άλλωστε πάγια επιδίωξή τους ήταν το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, για να υπάρχει σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς.

Η εγκληματική αυτή κίνηση της κυβέρνησης πρέπει να απαντηθεί άμεσα και να βρει απέναντί της όλους τους εργαζόμενους και το ταξικό κίνημα.

Δούλοι στον 21ο αιώνα δεν θα ζήσουμε.

Να δοθεί μαζική απάντηση ότι το δικαίωμα στην απεργία είναι αδιαπραγμάτευτο.

Είναι κάτι που το οφείλουμε στους χιλιάδες εργάτες και εργάτριες που θυσιάστηκαν, είναι κάτι που το οφείλουμε στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές.

Συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο – πικετοφορία στην Πλατεία Ελευθερίας στην Ξάνθη στις 6:30 το απόγευμα της Τρίτης 5 Δεκέμβρη 2017.