Πάμε για πρόωρες εκλογές το 2018

Όποιος μου πει ότι ο Τσίπρας δεν θα πάει για πρόωρες εκλογές μέσα στο 18 μάλλον δεν τον διαβάζει καλά τα γράμματα γιατί διαφορετικά γιατί να τα δώσει όλα στους δανειστές μας; Γιατί να βάζει 200 άτομα στην ΕΡΤ, γιατί να προκηρύσσει μόνιμες θέσεις στον ΟΑΕΔ; Γιατί να «μοιράζει» κοινωνικό μέρισμα; Και πολλές παρόμοιες παροχές στον πεινασμένο λαό της Ελλάδος;

Η απάντηση είναι απλούστατη. Η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε ένα μπαράζ εικονικής διακυβέρνησης και προπαγάνδας.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι ο Τσίπρας και η παρέα του δεν έχουν καμία απολύτως διάθεση να κυβερνήσουν γιατί διαφορετικά θα έκανε την σύγκρουση με τους δανειστές έστω και εικονικά, δεν θα μοίραζε χρήμα σε επιδόματα δίνοντας τα στην ανάπτυξη, δεν θα έκανε προσλήψεις την στιγμή που «ρημάζει» στην κυριολεξία την μεσαία τάξη για να τους πληρώνει.

Αυτά τα ολίγα και μάλλον δεν θα είναι κεραυνός εν αιθρία οι εκλογές του Τσίπρα για όσους διαβάζουν πίσω από τα λόγια, τις πράξεις και τις συμπεριφορές του.

Δεν μπορείς να μιλάς για ανάπτυξη όταν προσπαθείς να ρίξεις κάτω από τον πάτο του βαρελιού την ίδια την ανάπτυξη. Εκτός πλέον αν ήρθε ο χρόνος να υλοποιήσει η παρούσα κυβέρνηση τις εντολές που πήρε. Δηλαδή να οδηγήσει την Χώρα σε εκλογές, να αναλάβει ο Μητσοτάκης, προφανώς όπως είναι προγραμματισμένα και ο Τσίπρας κάποιο θεσμικό ρόλο όπως πρόεδρος της Δημοκρατίας ή υψηλόβαθμο στέλεχος στην Ε.Ε. οπότε θα παραμείνει τακτοποιημένος μιας και πούλησε το πολιτικό του μέλλων για την κάθε λογής εξουσία.

Τελικά εξουσία νάνε και ότι νάνε.