Διασταύρωση Γεννησέας απέναντι το αμαξοστάσιο του Δήμου. Ένα έγκλημα που συνεχίζει να υφίσταται

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Πολλές φορές οι δημοσιογράφοι αναδεικνύουν θέματα «ήσσονος» σημασίας σε αυτήν την κοσμογονία που συντελείτε στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Θράκη. Όμως, αυτά τα τετριμμένα και μέσα στην καθημερινότητα περνούν απαρατήρητα και αν αναδεικνύονται από πολλούς ίσως αντιμετωπίζονται με ένα μειδίαμα και ειδικότερα από τους πολιτικούς και τοπικούς άρχοντες οι οποίοι από την μία πλευρά δεν έχουν να αναδείξουν κάτι χειροπιαστό για την κοινωνία, μεγάλο και ωφέλιμο, αλλά δεν κάνουν και τα αυτονόητα τα οποία ούτε μεγάλες πολιτικές αποφάσεις απαιτούν αλλά ούτε και τρομερά κοστολόγια.

Όπως παραδείγματος χάριν αυτές οι ταμπέλες στην διασταύρωση της Γεννησέας τις οποίες κάποιος «μερακλής» και «φίλαθλος» ζωγράφισε με τα χρώματα της ΑΕΚ.

Εκτός από την κοινωνική αγραμματοσύνη του εν λόγου «φιλάθλου» πίσω από την ενέργεια του αυτή κρύβετε ο κίνδυνος. Δεν είναι πολύς ο καιρός που σε αυτήν την διασταύρωση τέσσερις νέοι άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή. Άρα ο «φίλαθλος» εκτός από ανεύθυνος είναι και επικίνδυνος για την οδική ασφάλεια.

Μία επικίνδυνη συμπεριφορά την οποία ο δήμος Αβδήρων συνεχίζει με την αδιαφορία του. Διπλά λοιπόν από τον κακόπιστο πολίτη είναι ο ίδιος ο Δήμος Αβδήρων ο οποίος μετά από μία εβδομάδα που η XanthiTimes.gr φωτογράφησε την επικινδυνότητα αυτή, δεν κούνησε ούτε το μικρό του δαχτυλάκι για να καθαρίσει ή να αλλάξει τις πινακίδες του Κ.ΟΚ. που είναι τοποθετημένες σε μία επικίνδυνη διασταύρωση η οποία αφαίρεσε ζωές νέων ανθρώπων.

Το ότι ο δήμος Αβδήρων δεν είναι νοικοκύρης το δείχνει σε όλες τις εκφάνσεις της διοίκησης του όμως να αδιαφορεί για τις ανθρώπινες ζωές, αυτό είναι διπλό έγκλημα.

Αν λοιπόν ο ανεύθυνος πολίτης έβαψε τις ταμπέλες σε μία επικίνδυνη διασταύρωση που αφαίρεσε ζωές νέων ανθρώπων, τότε ο δήμος Αβδήρων και προσωπικά ο δήμαρχος συντελεί διπλά στο έγκλημα.

Απορίας άξιο είναι ότι απέναντι από τις δύο επικίνδυνες διασταυρώσεις είναι το αμαξοστάσιο του δήμου Αβδήρων. Υπάλληλοι, αντιδήμαρχοι τόσος κόσμος πηγαινοέρχεται από εκεί κανένας δεν μπορεί ένα δει την επικινδυνότητα της «βλακώδους» παρέμβασης του πολίτη για να την θεραπεύσει;