Γνωρίζεται ότι τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας πραγματοποίησε Τακτική Συνεδρίαση [10.00΄-13.00΄] στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας. Ακολουθώντας τη πάγια τακτική του να βρίσκεται κοντά στα κατά τόπους μέλη σε όλο το γεωγραφικό εύρος της Περιφέρειας Α.Μ.Θ, το Δ.Σ κατέγραψε τα τοπικά υπηρεσιακά ζητήματα των μελών, καθώς και τα ειδικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υφιστάμενες υπηρεσίες της Δ.Α Καβάλας.

Συγκεκριμένα, στη κοινή συνάντηση του Δ.Σ. που ακολούθησε με τον Διευθυντή Αστυνομίας Καβάλας Ταξίαρχο κ. ΓΚΡΑΝΑ Γεώργιο, τον Υποδ/ντη-βοηθό Δ/ντή της Δ.Α Καβάλας Α/Υ κ.ΣΙΜΟΥΔΗ Κων/νο, τον Υπασπιστή Α/Α΄ κ.ΚΟΨΙΔΑ Αθανάσιο και τον συνεργάτη αυτού Υ/Α΄ κ.ΚΑΡΚΑΛΑΚΗ Ανδρέα, τον Διοικητή Τροχαίας Καβάλας Α/Α΄ κ.ΤΣΟΜΠΑΝΟΓΛΟΥ Βασίλειο, τον Διοικητή Ασφάλειας Καβάλας Α/Α΄ κ.ΣΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗ Βασίλειο, τον Αναπληρωτή Δ/τη Αστυνομικού Τμήματος Καβάλας Α/Β΄ κ.ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ Σάββα, τον Αναπληρωτή Δ/τη Αστυνομικού Τμήματος Ελευθερούπολης Α/Β΄ κ.ΤΣΟΥΛΟΓΛΟΥ Κυριάκο και τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης Α/Β΄ κ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ Παναγιώτη έγινε αναφορά σε θέματα που σχετίζονται με την υπηρεσιακή καθημερινότητα, όπως η έλλειψη αστυνομικού προσωπικού και οχημάτων, συνδυαστικά με τις υψηλές αστυνομικές απαιτήσεις λόγω της νευραλγικής θέσης του Νομού Καβάλας, αφού παράλληλα αποτελεί και τουριστικό προορισμό τη θερινή περίοδο [αεροδρόμιο, λιμάνι, Εγνατία Οδός κλπ].

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Α.Μ&Θ & Γ΄ Αντιπρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α Α/Υ κ.ΔΡΑΓΟΥΔΑΚΗΣ Αναστάσιος αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους Αξιωματικούς για τη θερμή υποδοχή και παρουσία τους, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα του πρόσφατου Τακτικού Συνεδρίου της Π.Ο.ΑΞΙ.Α στην Καλαμάτα [23&24/10/2017]. Στη συνέχεια ενημέρωσε για τα τρέχοντα συνδικαλιστικά θέματα, έδωσε ειδικές διευκρινήσεις για το νέο μισθολόγιο, τις διεκδικήσεις μας για επίλυση του «μπλοκαρίσματος» της επετηρίδας Αξιωματικών Τ.Ε.Μ.Α, την αναγκαιότητα νέας νομοθετικής ρύθμισης τόσο για την ιεραρχική εξέλιξη Ανθ/μων-Υπαστυνόμων του Ν.3686/2008 με την άρση των αδικιών του ισχύοντος βαθμολογίου, όσο και για την κατοχύρωση – συμπλήρωση 35ετίας & παροχή δυνατότητας παραμονής στο Σώμα όλων των Αξιωματικών [αποφυγή ανεπιθύμητης πρόωρης αποστρατείας]. Τέλος, το Δ.Σ υπογράμμισε ότι βρίσκεται έμπρακτα δίπλα στα στελέχη του Σώματος και θα συνεχίσει να «ενοχλεί» με τις παρεμβάσεις του, ώστε να δρομολογηθούν οι δέουσες λύσεις και να διασφαλίζεται η εργασιακή ειρήνη των συναδέλφων μας.