«Ρελάνς» από δήμαρχο Ξάνθης. Μειώσεις δημοτικών τελών

 

Σε μία προσπάθεια να κατευνάσει το αρνητικό κλίμα που υπάρχει ανάμεσα στην Διοικούσα παράταξη του δημάρχου Χ. Δημαρχόπουλου, της αντιπολίτευσης και της «αντιπολιτευόμενης» συμπολίτευσης και παρά την αρνητική εισήγηση της οικονομικής επιτροπής, ο δήμαρχος Ξάνθης προχώρησε σε μειώσεις δημοτικών τελών και κοινοποίηση της με Δελτίο Τύπου, παρά την αντίθετη γνώμη των στενών συνεργατών του.

Οι δημότες εδώ και δύο περίπου μήνες ενημερώνονται μέσα από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και ήδη για το σχετικό θέμα γνωρίζουν ότι λόγω της μη συναίνεσης των συμβούλων της παράταξης Δημαρχόπουλου οι μειώσεις δεν «πέρασαν» από το Δημοτικό Συμβούλιο και είναι βέβαιο ότι μερίδα των συνδημοτών μας, αυτήν την πρωτοβουλία του δημάρχου δηλαδή της κοινοποίησης μέσω Δελτίου Τύπου της μείωσης των Δημοτικών           Τελών, ίσως και να μην την λάβουν σοβαρά υπ όψιν κατατάσσοντας την στις πολιτικές σκοπιμότητες.

Στενός  συνεργάτης του δημάρχου ερωτηθείς σχετικά, μας είπε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο οι δημότες να το δούνε και από αρνητική σκοπιά, όμως όταν θα δούνε την διαφορά στην τσέπη τους πληρώνοντας λιγότερα δημοτικά τέλη, τότε θα επικροτήσουν την πρωτοβουλία του δημάρχου. «Άλλωστε, συνέχισε ο στενός συνεργάτης του δημάρχου, μην ξεχνάτε ότι ο δήμαρχος πρότεινε μειώσεις από το πρώτο δημοτικό συμβούλιο έστω και με αντίθετη την εισήγηση της οικονομικής επιτροπής» και εκφράζοντας το παράπονό του προς τους συναδέλφους του της διοικούσας παράταξης αλλά και σε μεγάλη μερίδα των τοπικών μέσων ενημέρωσης είπε χαρακτηριστικά. «Τότε οι σύμβουλοι της παράταξης Δημαρχόπουλου που δεν συμφωνούν μαζί του, γιατί δεν ψήφισαν έστω τις μειώσεις και προτίμησαν να στείλουν επιστολή συναίνεσης; Τα μέσα ενημέρωσης έμειναν μόνο στο γεγονός ότι ο δήμαρχος «έριξε» την οικονομική επιτροπή και τον πρόεδρο της και δεν έμειναν στην ουσία ότι ο δήμαρχος πρότεινε μειώσεις», για να συμπληρώσεις λέγοντας ότι κανένας δεν αμφισβητεί το γεγονός ότι υπάρχουν τριβές μέσα στην παράταξη μας αλλά αυτό τι σημαίνει; Δεν πρέπει να λειτουργήσει ο δήμος; Φέτος είχαμε αυτήν την δυνατότητα μείωσης των δημοτικών τελών. Του χρόνου όμως θα προχωρήσουμε στην μείωση και άλλων δημοτικών τελών ακόμη και σε αυτήν την μείωση των τελών των τραπεζοκαθισμάτων έτσι όπως πολεμήθηκαν από συγκεκριμένους συμβούλους της αντιπολίτευσης οι οποίοι έχουν συγκεκριμένα συμφέροντα να είσθε βέβαιος ότι και αυτά θα τακτοποιηθούν μόλις ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάχυ» είπε διευκρινίζοντας ο στενός συνεργάτης του δημάρχου, ότι μεταξύ των επαγγελματιών υπάρχουν και κακοί επαγγελματίες και ότι αυτό το τοπίο μέσα στο 2018 θα ξεκαθαρίσει και ο δήμος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει και σε αυτήν την μείωση των τελών.

Σε αναμονή λοιπόν των αντιδράσεων των αντιπολιτευόμενων συμβούλων της συμπολίτευσης, της αντιπολίτευσης και φυσικά των ίδιων των δημοτών.