Τον λόγο έχει η αποκεντρωμένη. Ευθύνη του δημάρχου

Σύμφωνα λοιπόν με τον αντιδήμαρχο επί των οικονομικών, τον λόγο έχει πλέον η διευρυμένη αφού εξετάσει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας κατά την συζήτηση των θεμάτων της μείωσης ή όχι των δημοτικών τελών. Πρέπει να σημειωθεί για μία ακόμη φορά ότι χωρίς τα δημοτικά τέλη ο προϋπολογισμός θα είναι «λειψός» και μοιραία θα προκαλέσει της προσοχής του παρατηρητηρίου (Φούχτελ).  Τι καλό μπορεί να βγει από την εμπλοκή του παρατηρητήριου;  Η απάντηση είναι κανένα.

Γνωρίζουν όλοι πώς η αδυναμία της δημοτικής αρχής να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός θα  οδηγήσει στην τελική απόφαση από τον Επίτροπο  Φούχτελ.  Η καλλίτερη περίπτωση είναι να απλά να μην μειωθούν τα δημοτικά τέλη και στην χειρότερη αυτά να αυξηθούν όταν το παρατηρητήριο δει την οικονομική πορεία του δήμου.

Στο δια ταύτα. Την κύρια ευθύνη έχει η δημοτική αρχή και προσωπικά ο δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος ο οποίος έβαλε πάνω από το συμφέρων του δήμου και των δημοτών τις προσωπικές του επιλογές.

Ποιο «λιανά» προκειμένου ο κ. Δημαρχόπουλος να στείλει το μήνυμά του στους «αντάρτες» της παράταξης του, επέτρεψε πάνω από τον οικογενειακό προγραμματισμό των Ξανθιωτών,  να αιωρείται η απειλή της διευρυμένης και του Φούχτελ.

Κανένας δεν είπε ότι οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι είναι άγγελοι και σίγουρα τα πολιτικά τους ελατήρια δεν είναι μόνο η αγάπη τους για την πόλη και τους Ξανθιώτες και σίγουρα περιέχουν μεγάλη δόση προσωπικών φιλοδοξιών, όμως… αυτό δεν έχει να κάνει με την τροπή που παίρνουν τα πράγματα ή θα πάρουν.

Την κύρια ευθύνη έχει ο δήμαρχος.