«Πρόγραμμα Εορτασμού Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων»

 

Σας αποστέλλουμε το πρόγραμμα εορτασμού της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Νοεμβρίου 2017, ημέρα Τρίτη και παρακαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας .

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

 

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων και σύμφωνα με τα υπ΄αριθμ.36682 και 36683/27-10-2017 έγγραφα του Υπουργείου Εσωτερικών οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την 21η Νοέμβρη 2017, ημέρα Τρίτη.

Για τον εορτασμό της ημέρας ορίζουμε να γίνουν στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης οι παρακάτω εκδηλώσεις:

 

Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου, ημέρα της εορτής.

Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών   κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου 2017.

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Ώρα 19.00 Μουσική Εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Δ΄.Σ.Σ. – Στρατόπεδο «ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ»» (Ξάνθη)

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Ώρα     8:00. Επίσημη  έπαρση της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής του Δ’ Σ.Στρατού και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος.

Ώρα 11:00. Τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Της Του Θεού Σοφίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος. Μετά την δοξολογία θα εκφωνηθεί εντός του Ναού  ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Υποστράτηγο εν Αποστρατεία κ.Γεωργιάδη Γεώργιο.

Ώρα 11:30. Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ξάνθης, τον Στρατηγό Δ/τή Δ΄Σ.Σ., το Δήμαρχο Ξάνθης, τον Αστυνομικό Δ/ντή Ξάνθης, το Λιμενάρχη Λάγους, το Δ/τή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, τον εκπρόσωπο της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών,  τον εκπρόσωπο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, τους εκπροσώπους αναγνωρισμένων οργανώσεων  καθώς και όποιον εκπρόσωπο νομικού προσώπου ή άλλου φορέα θέλει να τιμήσει την εορτή αυτή.

Ώρα 12.00. Παράθεση καφέ στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης.

Ώρα 16:40. Υποστολή της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής του Δ’ Σ.Στρατού και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος.

 Στις ανωτέρω εορταστικές εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης & Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, οι Βουλευτές, ο Πρόεδρος και Εισαγγελέας Πρωτοδικών και Στρατοδικείου, ο Στρατηγός  του Δ΄Σ.Σ., ο Δήμαρχος Ξάνθης, οι Δήμαρχοι της Π.Ε. Ξάνθης, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων του ΥΠ.ΕΞ., ο Μουφτής Ξάνθης και οι εκπρόσωποι Ξένων Δογμάτων, οι Πρώην Υπουργοί Κυβερνήσεων Κοινοβουλευτικών Περιόδων, ο Πρύτανης του Δ.Π.Θ., ο Προϊστάμενος του Δικαστικού Γραφείου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ,

  • Περιφερειακοί Σύμβουλοι
  • Δημοτικοί Σύμβουλοι
  • πρώην Βουλευτές, πρώην Δήμαρχοι και Νομάρχες και πρώην Νομαρχιακοί και  Δημοτικοί Σύμβουλοι
  • Ο Διοικητής του Γ.Ν.Ν.Ξάνθης και Πρόεδροι Δ.Σ. Ν.Π.Δ.Δ.
  • ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου
  • Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος εν ενεργεία, κατά ιεραρχική τάξη
  • Πρόεδροι Επιστημονικών Οργανώσεων
  • ο Πρόεδρος του Παραρτήματος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ξάνθης
  • ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών
  • ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών
  • Πρόεδροι Αναπήρων και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων
  • Εκπρόσωποι Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης
  • Περιφερειακοί Έφοροι Προσκόπων και Ελληνικού Οδηγισμού με στολή
  • Πρόεδροι Επιμελητηρίων
  • Πρόεδροι Επαγγελματικών Οργανώσεων
  • Πρόεδροι Εργατικών Οργανώσεων

 

 

ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Σε ό,τι αφορά τις Ιεροτελεστίες, παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης. Τα θέματα που αφορούν την τάξη, απονομή τιμών, σημαιοστολισμό, κίνηση τροχοφόρων, παράταξη κτλ., παρακαλούνται να ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Δημοτικές Αρχές.

 

Τελετάρχες ορίζονται οι : Κυριακαρέλη Λευκοθέα, Λαζαρίδου Ιφιγένεια και Κατσαρός Αθανάσιος, υπάλληλοι του Γραφείου Αντιπεριφερειάρχη της  Π.Α.Μ.Θ. – Π.Ε. Ξάνθης

 

 

 

 

 

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΞΑΝΘΗΣ

 

 

        ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΑΓΝΑΦΕΡΗΣ