«Άξιος». Χειροτονήθηκε ο Ιεροδιάκονος πατέρας Μιχαήλ Κυριακίδης και του δόθηκε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου

Συγκίνηση στην οικογένεια αλλά και την Του Θεού, προκάλεσε η χειροτονία του μέχρι πρότινος Ιεροδιακόνου πατέρα Μιχαήλ Κυριακίδη στην Ιερά Μονή Παναγίας Αρχαγγελιώτισας και την λέξη «Άξιος» που ακούστηκε από τα χείλη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμωνα  την ώρα της χειροτονίας και επαναλήφθηκε από την παριστάμενη οικογένεια, τους συγγενείς και φίλους, ήταν η αποδοχή του ανθρώπου στην Θεϊκή αγκαλιά.  Η Ιερά Μονή της Παναγίας της Αρχαγγελιώτισας έγινε ο ιερός τόπος αποδοχής του Αρχιμανδρίτη Μιχαήλ Κυριακίδη, ενός ιερωμένου που η πορεία του με την ευλογία Του Θεού  ήταν και είναι να διακονεί τον λόγο Του στους ανθρώπους.

Ο πατέρας Μιχαήλ Κυριακίδης άξιο τέκνο της Ξάνθης, στεκόταν, στέκετε και θα στέκετε στο πλευρό των ανθρώπων σε όποια βαθμίδα της εκκλησιαστικής ιεραρχίας βρίσκεται. «ΑΞΙΟΣ».

Γράφει η Ιερά Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου:

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ

Την 5η Νοεμβρίου 2017 ,  ημέρα Κυριακή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ Παντελεήμων ,  λειτούργησε στην Ιερά και σεβασμία Μονή Παναγίας Αρχαγγελιωτίσης κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του έως πρότινος Ιεροδιακόνου πατρός Μιχαήλ Κυριακίδη δίδοντας του τον δεύτερο της Ιερωσύνης βαθμό καθώς και το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος  νουθέτησε τον νέο Κληρικό , να είναι ο ποιμήν ο καλός που δίδει τον εαυτό του ολοκληρωτικά στο θέλημα του Θεού και στην διακονία του κάθε ανθρώπου.Όπως του ευχήθηκε μαζί με τους Ιερείς που παρέστησαν στο μυστήριο συμπροσευχόμενοι να είναι αξία και καρποφόρα πνευματικά η νέα του ιερατική ζωή και πορεία.

 

 

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 90