Ο Γ. Καμίνης υποψήφιος για την αρχηγία της Κεντροαριστεράς, απλός, λιτός και σοβαρός, άνθρωπος που γνωρίζει από διοίκηση παραχώρησε το βράδυ της Παρασκευής συνέντευξη στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Μίλησε για την συγκρότηση της ΔΗΣΥ και κάνοντας αναφορά στην περιοδεία του ανά την Ελλάδα, είπε ότι συνειδητοποίησε γιατί χρεοκόπησε η Χώρα, σημειώνοντας ότι όταν μιλάς με ανθρώπους, αντιλαμβάνεσαι τι συνέβη, γιατί συνέβη και τι πρέπει να κάνεις για να διορθώσεις τα στραβά.

Μιλώντας για τις 9 υποψηφιότητες ανέφερε ότι ξεχωρίζουν οι 4 χωρίς να αναφέρει ονόματα, τονίζοντας ότι το διακύβευμα είναι να κρατηθούν ενωμένοι στην προσπάθεια αυτή και μετά την ανάδειξη του αρχηγού στον νέο πολιτικό φορέα με σκοπό να κερδίσουν την τρίτη θέση στο κοινοβούλιο και γιατί όχι την δεύτερη.

Μιλώντας για το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι το κόμμα με τα μεγάλα ποσοστά που μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων που  ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, παραπλανήθηκε και κάλεσε όλους όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν την κεντροαριστερά διευκρινίζοντας ότι τα στελέχη και οι βουλευτές που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ,  να μείνουν εκεί που είναι.

Κάνοντας αναφορά στις προγραμματικές συγκλίσεις δήλωσε αισιόδοξος ότι το εγχείρημα θα πετύχει τονίζοντας πώς ο λαός θέλει πλέον να ακούσει αλήθειες όσο σκληρές και αν είναι.

Παραδέχτηκε πώς το όλο εγχείρημα της κεντροαριστεράς ξεκίνησε ανορθόδοξα ξεκινώντας πρώτα με την εκλογή του αρχηγού και μετά να κάνει  συνέδριο όμως, όπως είπε, υπάρχει η κοινή θέληση για να πετύχει και θα πετύχει.

Κάλεσε τον κόσμο να πάει να ψηφίσει και σχολιάζοντας αυτό που είπε ο Θεοδωράκης ότι πρέπει να ψηφίσουν 100.000 άνθρωποι για να θεωρηθεί πετυχημένη η προσπάθεια, είπε ότι δεν έχουν σημασία οι αριθμοί.

Μιλώντας για τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που μετακινήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του κόσμου, δημαγώγησε και τους ξεγέλασε με ψεύτικες υποσχέσεις.

Τέλος κάλεσε τον κόσμο να πάει στις κάλπες για να ενδυναμώσει την κεντροαριστερά η οποία βάζει στους σχεδιασμούς της πρώτα τον άνθρωπο και την κοινωνία.