Στο επίκεντρο της Πέμπτης οι αγώνες της ΑΕΚ με τη Μίλαν για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και του Παναθηναϊκού στην έδρα της Μπασκόνια για την πέμπτη αγωνιστική της Ευρωλίγκα.

Η ΑΕΚ υποδέχεται την Μίλαν για την 4η αγωνιστική των γκρουπ της Γιουρόπα Λιγκ και ο Παναθηναϊκός πήγε στη Βιτόρια για να παίξει με τη Μπασκόνια για την 5η αγωνιστική της Ευρωλίγκα.

Μια μεγάλη ποικιλία από προγνωστικά , σε ένα ανανεωμένο χώρο!

Γιούροπα Λίγκ και ΑΕΚ λοιπόν. Η ομάδα του Μανόλου Χιμένεθ προετοιμάζεται να υποδεχθεί στην ΟΑΚΑ την σπουδαία Μίλαν στο πλαίσιο της 4ης φάσης του αγώνα των ομάδων. Ο αγώνας θα γίνει στην άκρη του σοβαρού τραυματισμού του Πέτρου Μανταλού, αρχηγού της ΑΕΚ, ο οποίος θα χάσει την υπόλοιπη περίοδο. Στο πρώτο ματς της ΑΕΚ πήρε το 0-0 στο Μιλάνο, οπότε ο αγώνας αυτός έχει σαφώς και βαθμολογική σημασία. Η Μίλαν είναι ένα “τραυματισμένο θηρίο” οπότε κάθε φορά που θα βρεθεί ευκαιρία να “ξυπνήσει” θα το κάνει. Είναι και ο Μοντέλα σε δύσκολη θέση, οπότε είναι ερωτηματικό τι θα κάνει η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών της ομάδας.

Τα δυνατά μάτς της ημέρας είναι αρκετά πάντως. Στη Γαλλία, η Λυών υποδέχεται την Εβερτον. Η νεανική και ταλαντούχα -επιθετικά-Λυών απέναντι στην Έβερτον που ψάχνεται μετά την απομάκρυνση του Ρονάλντ Κουμάν. Τα “κρασιά” πάνε με το υπηρεσιακό, το Άνγκουορ και όπως είδαμε και στο ματς με την Λέστερ (ήττα 2-0) δεν είχε κάτι ιδιαίτερο να αλλάξει.

Ενδιαφέρον ματς έχουμε στην Τουρκία. Μπασακσεχίρ – Χοφενχάιμ. Οι Τούρκοι έχουν γεμίσει με “ονόματα” και έχουν εμπειρία στον ρόστερ τους και θέλουν την ευρωπαϊκή διάκριση. Η Χοφενχάιμ είναι σε πολύ περίεργη κατάσταση φέτος αφού ο Νάγκελσμαν και οι παίκτες του δείχνουν να “χαθούν” στο μεγάλο τους πρόγραμμα.

Στην Ιταλία, η Λάτσιο υποδέχεται τη Νις. Ο Μάριος Μπαλοτέλι απέναντι στους “φίλους” του, από τη Λάτσιο. Ποτέ δεν τα πηγαίνουν καλά μαζί τους. Οι περιστάσεις (ακόμη και η ρατσιστική συμπεριφορά εναντίον του) είναι πολλές. Τώρα ήρθε η ώρα να ξαναβρεθεί. Η Λάτσιο αγωνιστικά είναι μια “χάρμα ιδεσθαι” σε αντίθεση με την Νις που εκτός έδρας “χάνεται”.

Τέλος, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον το παιχνίδι της Παρτιζάν της Βελιγραδίου με την Σκεντέμπρεου. Όχι αγωνιστικά. Εκεί μας περνάει αδιάφορο. Μίλαμε για μια αναμέτρηση Σέρβων με τους Αλβανούς. Δεν έχει περάσει πολύς χρόνος από τότε που οι δύο λαοί “σκοτώθηκαν” για ένα ποδόσφαιρο αγώνα. Μίλαμε φυσικά για το περίφημο Drone και το σημαία που κουβαλούσε. Η UEFA έχει χαρακτηριστεί παιχνίδι υψηλής επικινδυνότητας για επεισόδια. Αλλ ‘αυτά τα Grobari της Παρτιζάν δεν εκπαιδευθούν.

Στο μπάσκετ έχουμε πέντε αγώνες Ευρωλίγκας. Ο Παναθηναϊκός μετά την σπουδαία νίκη επί της Φενερ, πάει στη Βιτόρια να παίξει με την Μπασκόνια. Πέρσι έμεινε νικητής από το ίδιο, το ίδιο και το επόμενο έτος, απέναντι σε μια τελείως διαφορετική ομάδα. Ο Πασκούλ γνωρίζει τις καταβολές, ενώ ο Λοτζέσκι έχει κάνει επαγγελματικό καριέρα σε αυτό το γήπεδο.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, ο Αστέρας υποδέχεται το Μπάμπεργκ, η Φενερμπαχτσέ με την κακή εκκίνηση, φιλοξενεί τη Βαλένθια του “σεληνιωμένου” Έρικ Γκρίν, ο Μακάμπι που δείχνει να γίνει ομάδα φέτος παίζει στο Τελ Αβίβ με το Μιλάνο των πολλών μεταγραφών, καλών -σχετικά-εμφανίσεων και των κακών αποτελεσμάτων (1-3 ρεκόρ), ενώ η Ρεάλ υποδέχεται το Κίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ενδιαφέρον ματς αυτό.