Διαγραφές στον Δήμο. Εξυπηρετούν τους δημότες;

Το αποτέλεσμα της διαγραφής του Μ. Τσέπελη ήταν προδιαγεγραμμένο από την πρώτη στιγμή που μπήκε στην παράταξη Δημαρχόπουλου.

Γιατί μπήκε; Οι λόγοι γνωστοί. Ο Δημαρχόπουλος χρειαζόταν τις ψήφους του Τσέπελη, τον αποδέχτηκε στον συνδυασμό του προφανώς κάνοντας κάποιες συμφωνίες όπως συνήθως γίνεται. Ο Δημαρχόπουλος προφανώς τον αξιοποίησε όσο τον χρειαζόταν, μάλλον ο Μ. Τσέπελης ζητούσε ή έκανε περισσότερα από ότι επιτρεπόταν με την ιδιότητα του υπεύθυνου των Τεχνικών Υπηρεσιών. Κάπου εκεί άρχισε ο προβληματισμός του Δημάρχου. Η απόφαση για να τον «καθαρίσει» ήταν πολύ νωρίτερα και έφτασε η ώρα, κακώς βέβαια «εν βρασμώ», αλλά το έκανε.

Η ιστορία του Μ. Τσέπελη θυμίζει την στάμνα που πάει συνέχεια στο νερό και κάποια στιγμή θα σπάσει. Αυτό έγινε και τώρα.

Η στάμνα έσπασε, καλλίτερα την έσπασε ο Δημαρχόπουλος αλλά, ήταν η κατάλληλη στιγμή; Ήταν μία απόφαση η οποία λήφθηκε από την πλευρά Δημαρχόπουλου την κατάλληλη ώρα;

Καλώς η κακώς ο Δημαρχόπουλος απ ότι καταλαβαίνουμε είχε πάρει απόφαση να τον διαγράψει όμως, την ώρα που καίγεται το δικό σου σπίτι, δεν ρίχνεις νερό στο σπίτι του γείτονα.

Πριν διαγράψει τον Μ. Τσέπελη και την κα Πυρνάρη διασφάλισε την ακεραιότητα της παράταξης; Είναι ο αρχηγός της, ο ιδρυτής της και άρα έχει εξ ολοκλήρου την ευθύνη.

Η πράξη διαγραφής των δύο συμβούλων δείχνει ότι αυτή η απόφαση δεν πάρθηκε «κατόπιν ωρίμου σκέψης». Στα δυσκολότερα θέματα που θα βρεθούν μπροστά του λόγω της παρατεταμένης κρίσης, ο δήμαρχος πώς θα πάρει σκληρές και σοβαρές αποφάσεις; Πώς θα πάρει σοβαρές αποφάσεις για τους δημότες κάτω από πίεση;

Είναι γεγονός ότι η απόφαση να διαγράψει τους δύο συμβούλους του δεν πάρθηκε «κατόπιν ωρίμου σκέψης» και αυτό ανάγοντας το στο «καλό των δημοτών», δεν δείχνει αρχηγό ο οποίος στα δύσκολα θα λειτουργήσει υπέρ των δημοτών.

Πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι λειτουργεί όπως θα λειτουργούσε ο μέσος άνθρωπος και σύμφωνα με τα συναισθήματα του.

Η Ξάνθη όμως χρειάζεται δήμαρχο που να λειτουργεί με βάσει τα συναισθήματα του ή έναν αρχηγό ο οποίος μπορεί να διαχειριστεί τα δύσκολα για τους δημότες του και τρανταχτό παράδειγμα οι μειώσεις των δημοτικών τελών;

Ο Δήμαρχος έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα στο πώς θα περάσει πολιτικά την σκόπελο των αντιδράσεων των δικών του συμβούλων χωρίς να λαμβάνει υπ όψη του την δύσκολη καθημερινότητα που ζούνε οι δημότες του και που ως αρχηγός είχε την υποχρέωση από εκεί να ξεκινήσει, πολύ πριν έρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και πολύ πριν τις όποιες πολιτικές ισορροπίες ήθελε το προς συζήτηση θέμα.

Το τελικό αποτέλεσμα που αυτή τη στιγμή καταγράφουν οι Ξανθιώτες είναι ότι οι μειώσεις των δημοτικών τελών που είναι ένας ακόμη βραχνάς στο λαιμό τους, δεν πέρασαν.

Οι Ξανθιώτες είδαν τον δήμαρχό τους να μην λύνει το πρόβλημα των δημοτικών τελών και να μην παίρνει οικονομικό βάρος από την πλάτη τους.

Το τι έγινε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και αν διέγραψε ή όχι Τσέπελη και Πυρνάρη ποσώς τον ενδιαφέρουν.

Ο Ξανθιώτικος λαός ψήφησε τον Δημαρχόπουλο σαν αρχηγό και από αυτόν απαιτεί, όχι παρακαλεί, να του λύσει μέρος των προβλημάτων της καθημερινότητας. Η πολιτική και τα διάφορα τερτίπια τον αφήνουν παντελώς αδιάφορο και το ερώτημα παραμένει.

Τελικά ο δήμαρχος  για τίνος καλό λειτούργησε;

Για το καλό των Ξανθιωτών;

Για το καλό συγκεκριμένων συμφερόντων;

Ή για το δικό του καλό;