Εξιχνίαση κλοπής από οικία στην Καβάλα, όπου αφαιρέθηκαν μεγάλο χρηματικό ποσό και χρυσαφικά μεγάλης αξίας

 

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 3 ατόμων για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

 Εξιχνιάστηκε ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού και χρυσαφικών μεγάλης αξίας από οικία στην Καβάλα, που είχε διαπραχθεί την 19-7-2017.

Από τις έρευνες ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή στη συγκεκριμένη υπόθεση δύο ημεδαπών, ηλικίας 60 και 52 ετών και ενός 39χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Αναλυτικότερα, προηγήθηκε καταγγελία 76χρονης ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία την 19-7-2017, ενώ απουσίαζε από την οικία της, άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν από το εσωτερικό της, μεγάλο χρηματικό ποσό και χρυσαφικά μεγάλης αξίας.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι την κλοπή διέπραξαν από κοινού οι δύο δράστες, ηλικίας 52 και 39 ετών, ενώ ο 60χρονος, σύνοικος της 76χρονης, ο οποίος είχε οργανώσει την κλοπή, παρείχε σε αυτούς την απαραίτητη συνδρομή για την τέλεσή της.

Συγκεκριμένα ο 60χρονος, σε προγενέστερο χρόνο, παρέδωσε τα κλειδιά του σπιτιού στους άλλους δύο δράστες και τους ενημέρωσε για την επικείμενη απουσία της 76χρονης και του ιδίου, καθώς και για την ύπαρξη χρηματοκιβωτίου, όπου η παθούσα εναποθέτει τα χρήματα και τα χρυσαφικά της.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δύο δραστών, ηλικίας 52 και 39 ετών, στο νομό Πέλλας και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και την κατοχή τους, μεταξύ άλλων, βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.280 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην 76χρονη.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου

 

Στο πλαίσιο του εορτασμού πρόκειται να προσφερθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τα οποία συγκέντρωσε το προσωπικό όλων των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης

 

 

Η 20η Οκτωβρίου, «Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας», θεσπίστηκε από την Πολιτεία ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς του Σώματος προς της χώρα και την κοινωνία.  Παράλληλα την ίδια ημέρα τιμάται και ο προστάτης του Σώματος Μεγαλομάρτυρας Άγιος Αρτέμιος.

 

Στο πλαίσιο του εορτασμού, στην Κομοτηνή, έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πρόκειται να πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις, κατά τις ημέρες 19 και 20 Οκτωβρίου.

 

Συγκεκριμένα, παραμονή της εορτής (19-10-2017) και ώρα 18:00, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Αρτεμίου, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας.

 

Ανήμερα της 20ης Οκτωβρίου και ώρα 09:00, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κομοτηνή, θα τελεστεί Δοξολογία για τον εορτασμό του Αγίου Αρτεμίου.

 

Μετά τη Δοξολογία θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Καλούμε τους πολίτες της περιοχής μας, να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.

 

Παράλληλα, την ίδια ημέρα (20-10-2017) και ώρα 13.00, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Υποστράτηγος Νικόλαος Μενεξίδης συνοδευόμενος από τους Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας της περιφέρειάς μας, θα επισκεφτεί το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης που λειτουργεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Καβάλα (οδός Φιλελλήνων 16), όπου θα παραδώσει τη βοήθεια σε είδη που συγκέντρωσε το προσωπικό των αστυνομικών υπηρεσιών της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

 

Ανάλογες εορταστικές εκδηλώσεις για την «Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας», θα πραγματοποιηθούν την 20η Οκτωβρίου 2017 και στις έδρες των υπόλοιπων Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειάς μας:

 

  • Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας: Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων στην Ορεστιάδα, ώρα έναρξης τελετής 10:00.
  • Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης: Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη, ώρα έναρξης τελετής 09:15.
  • Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης: Δοξολογία στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στην Ξάνθη, ώρα έναρξης τελετής 11:00.
  • Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας: Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Αποστόλου Παύλου στην Καβάλα, ώρα έναρξης τελετής 10:00.
  • Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας: Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στη Δράμα, ώρα έναρξης τελετής 09:30.

 

Επίσης στο πλαίσιο του εορτασμού, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής εθελοντικής αιμοδοσίας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, από 16 έως και 20-10-2017, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Σώματος, αλλά και παιδιών που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.