Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστήμιο Μακεδονίας που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 30,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 17,5%.

Τρίτη είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη με ποσοστό 6%, ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7%, το ΚΚΕ με 6,5%, η Ένωση Κεντρώων με 2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2% και το Ποτάμι με 1%.  Το 16% απάντησε «δεν ξέρω δεν απαντώ»

Μητσοτάκης και Τσίπρας δεν φαίνεται να έπεισαν στη ΔΕΘ με 46% και 38% αντίστοιχα να δηλώνουν πως δεν ικανοποιήθηκαν από την παρουσία τους.

Το 75,5 % πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν είναι φιλική στις επενδύσεις.

Αναφορικά με την ρύπανση στο Σαρωνικό, το 53,5% θέλει την παραίτηση Κουρουμπλή ενώ το 31,5% πιστεύει πως ο υπουργός πρέπει να παραμείνει στη θέση του.

80% πιστεύει πως τα πράγματα πάνε σε λάθος κατεύθυνση με μόλις το 14,5% πιστεύει το αντίθετο. Το 58,% δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο με την κυβέρνηση.

Το 85,5% θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα πάρει πρόσθετα μέτρα με μόλις το 9,5% να πιστεύει πως θα βγούμε από την κρίση.

Το 50,5% θεωρεί πως η κατάσταση του νοικοκυριού του θα χειροτερέψει μέσα στον επόμενο χρόνο.

Όσον αφορά την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, πρώτη σε προτιμήσεις είναι η Φώφη Γεννηματά σε ποσοστό 24%. Η συγκεκριμένη ερώτηση έγινε σε όσους συμμετέχοντες είπαν πως ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε 1025 άτομα το διάστημα 20-22 Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά την ΔΕΘ.