Είμαστε λίγα εικοσιτετράωρα μετά από την κλήρωση του κυπέλλου ΕΠΣ Θράκης με τις γνώμες να είναι διαφορετικές μεταξύ των παραγόντων που συμμετέχουν στον θεσμό. Τι λένε οι προπονητές των ομάδων για την κλήρωση αλλά και γενικά για τον θεσμό του κυπέλλου; Υπάρχουν φαβορί; Τα αουτσάιντερ είναι σε θέση να πάρουν κάτι από αυτή την διοργάνωση;
Συζητήσαμε με τέσσερις τεχνικούς που θα είναι στους ομίλους και θα μας κάνουν να ενδιαφερόμαστε σε όλη αυτή την διάρκεια του κυπέλλου.
Η Βιστωνίδα Κοπτερού είναι μια υπολογίσιμη δύναμη και εάν τους υποτιμήσεις το πληρώνεις πολύ ακριβά. Ο στυλοβάτης αυτή της προσπάθειας του σωματείου κ. Μουμίν Ερζάν μας μίλησε:
«Έχω καλή ομάδα. Μετά απο τις προσθήκες που κάναμε φέτος δημιουργήσαμε ένα καλό σύνολο παικτών. Το πρόβλημα το δικό μας είναι ότι οι παίκτες μου δεν έχουν πολλές προπονήσεις στα πόδια τους. Ενώ στην πρεμιέρα με τον Κόσμιο θα έχω πολλές ελλείψεις μιας και κάποια από τα βασικά μου χαρτιά έχουν επαγγελματικές υποχρεώσεις. Παρόλα αυτά έχω μάθει να μπαίνω μέσα στους αγωνιστικούς χώρους για να κερδίσω. Σκοπός μας είναι η πρώτη θέση ακόμα και η δεύτερη γιατί έτσι είμαστε, μαχητές».
Το ματς του Σαββατοκύριακου πραγματοποιήθηκε στο Μίσχο με την τοπική ομάδα να παίρνει το εισιτήριο για τους ομίλους επικρατώντας του Κομψάτου στα πέναλτι. Τι μας είπε ο νέος τεχνικός του σωματείου Λάζαρος Κουρουκεχαγιάς για την κλήρωση αλλά και τι σκοπό έχει η ομάδα του.
«Είναι μια κλήρωση με ομάδες που δεν έχουμε να χάσουμε κάτι από τους αγώνες. Βέβαια δεν μας αφήνουν αδιάφορα τα παιχνίδια του κυπέλλου ούτε μας τρομάζουν τα ονόματα που μας έπεσαν. Δεν θα επιδιώξουμε να βγούμε στις πρώτες δυο θέσεις, όπως μας κάτσει. Εμείς θα μπούμε να παίξουμε, όσα φάμε και όσα βάλουμε».
Ο Πανθρακικός σε όλο το στάδιο της προετοιμασίας έδειξε ότι κάνει μια νέα αρχή με πρόσωπα που μπορούν να φτάσουν την ομάδα σε άλλο επίπεδο. Στην πρώτη φάση απέκλεισε την Ένωση Ασωμάτων με σκορ 2-0 παίζοντας ένα ματς ίσα για να κερδίσει. Βρεθήκαμε με τον τεχνικό του συλλόγου Βαγγέλη Κυριαλάνη ο οποίος μας σχολίασε την κλήρωση του κυπέλλου ΕΠΣ Θράκης.
« Είναι μια καλή κλήρωση ,εάν εξαιρέσουμε το Νέο Σιδηροχώρι. Θα προσπαθήσουμε να περάσουμε αλλά δεν είναι και ο πρώτος μας στόχος. Θα κυνηγήσουμε το πρωτάθλημα για να ανεβούμε κατηγορία χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αφήσουμε το κύπελλο στο κομμάτι της αδιαφορίας. Το Νέο Σιδηροχώρι παίζει Γ’ Εθνική, ενώ Σώστης και ΠΑΟΚ στην άλφα ερασιτεχνική. Άρα μεγαλύτερες κατηγορίες από εμάς, αυτό από μόνο του έχει μια δυσκολία. Σίγουρα δεν είμαστε το φαβορί για την πρόκριση αλλά εμείς θα το Θα το παλέψουμε».
Το Φανάρι μετά από ένα χρόνο απουσίας από την ποδοσφαιρική δράση του νομού, επέστρεψε εκκωφαντικά. Η νίκη επί της Ξυλαγανής έδειξε σε πολύ κόσμο ότι οι νικητές δεν κρίνονται πριν από το ματς αλλά κατά την διάρκεια. Ο Γιώργος Ταουκίδης γνωρίζει καλά από τέτοιες σκηνές αλλά και από ανάλογα παιχνίδια.
«Τι να κάνουμε. Κάποιοι θα έχουν ευνοϊκή κλήρωση και κάποιοι όχι. Είμαστε προετοιμασμένοι. Τα παιχνίδια που θα μας έρθουν από το κύπελλο τα βλέπουμε ως φιλικά παιχνίδια και μάλιστα επίσημα φιλικά, με διαιτητές με παρουσίες ανθρώπων του ποδοσφαίρου κ.α. Η κλήρωση ήταν δυνατή για μας αλλά τι να κάνουμε. Κάναμε τρεις προσθήκες που θα τις μάθετε αργότερα και πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσουν στο έργο που έχουμε φέτος βάλει να φέρουμε εις πέρας. Τα παραπάνω ματς τα βλέπουμε ως φιλικά προετοιμασίας , βέβαια όλα κρίνονται επί αποτελέσματος. Εάν δείξουμε ότι έχουμε την δυνατότητα να κοντράρουμε τις παραπάνω ομάδες τότε σίγουρα θα αλλάξουν και τα θέλω τα δικά μας. Και το παιχνίδι με την Ξυλαγανή ήταν μια ευκαιρία για τους παίκτες μου να δείξουν έναν διαφορετικό εαυτό μέσα στο γήπεδο. Παθιαστήκαν. Δεν μπορώ να συγκρίνω το παιχνίδι με τον Ορφέα και αυτό που θα μας έρθει με τους Προσκυνητές. Διαφορετική δυναμικότητα κάτι που γνωρίζουμε.  Ίδωμεν». 
RODOPISPORTS