Αυτοσχέδια βόμβα με χρονοδιακόπτη στο Λονδίνο – Τουλάχιστον 22 οι τραυματίες

Αυτοσχέδια βόμβα με χρονοδιακόπτη χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες για την έκρηξη που σημειώθηκε σε συρμό του μετρό του Λονδίνου, κατά την οποία τραυματίστηκαν τουλάχιστον 22 άνθρωποι.

Η αστυνομικές αρχές που χαρακτήρισαν το χτύπημα τρομοκρατικό έχουν αποκλείσει την περιοχή και διενεργούν εξονυχιστικούς ελέγχους.

«Εκτιμάμε πλέον ότι επρόκειτο για πυροδότηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού», δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της χώρας Μαρκ Ρόουλεϊ, προσθέτοντας ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία συνεργάζεται με την βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI5.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε την επίθεση και κάλεσε τις αρχές να λάβουν «δραστικότερα» μέτρα, ακόμα και με έλεγχο στις αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

«Οι αποτυχημένοι τρομοκράτες πρέπει να αντιμετωπίζονται με πολύ σκληρότερο τρόπο. Το Ίντερνετ είναι το βασικό τους εργαλείο στρατολόγησης, από το οποίο πρέπει να τους αποκόψουμε και να το χρησιμοποιούμε καλύτερα», ανέφερε.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει αυξημένη παρουσία αστυνομικών στους δρόμους της πρωτεύουσας και κυρίως στο δίκτυο μεταφορών.