Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Δεν έχει τέλος η οικολογική καταστροφή που προκάλεσε η βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ». Κομμάτια από την πετρελαιοκηλίδα έχουν φτάσει ως τη Βούλα.

Η καταστροφή ξεκίνησε από τα ανοιχτά της Σαλαμίνας και από το βράδυ της Τετάρτης (13.09.2017) έφτασε ως τη Βούλα!

Ακούσαμε όλοι τις δηλώσεις των αρμοδιοαναρμόδιων υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά την μεγάλη οικολογική επιβάρυνση και το μόνο που έμεινε ήταν οι άρες μάρες κουκουνάρες και φυσικά το συμπέρασμα είναι ότι οι του ΣΥΡΙΖΑ είναι περιστασιακά και όποτε συμφέρει “οικολόγοι”.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι αν οι υπεύθυνοι υπουργοί της κυβέρνησης είχαν λάβει από το πρώτο λεπτό του ναυαγίου μέτρα, η ζημιά δεν θα ήταν τόσο μεγάλη που σύμφωνα με επιστήμονες, θα κάνει και δύο χρόνια για να επανέλθουν οι ακτές στην πρώτη τους μορφή.

Είναι απορίας άξιο  η οικολογική ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ στις Σκουριές που θα αφήσει στο δρόμο 2.500 οικογένειες, ενώ η οικολογική ζημιά που έγινε στις παραλίες της Αττικής και είναι ανυπολόγιστη, δεν κουνήθηκε “φύλο”.

Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε για μία ακόμη φορά ότι έχει οικολογικές ευαισθησίες αλλά, είναι επιλεκτικές.

Και είναι επιλεκτικές γιατί στις Σκουριές οι “προοδευτικοί” αντέδρασαν με αποτέλεσμα να σύρουν στο παιγνίδι τους και τον “ευαίσθητο” ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα που η ζημιά στον Σαρωνικό είναι ανυπολόγιστη, οι περίφημοι “προοδευτικοί” γεμάτοι από τις οικολογικές τους αυταπάτες, δεν κούνησαν ούτε … ρουθούνι.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, αφού δεν αντέδρασαν οι “αυαισθητοποιημένοι προοδευτικοί”, η κυβέρνηση πάει με το … πάσο της.

Επιλεκτική οικολογική ευαισθησία από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σημασία αν 2.500 ψυχές μείνουν στον δρόμο, δεν έχει σημασία αν χιλιάδες επαγγελματίες στην Σαρωνίδα δεν δουλέψουν με τους τουρίστες για τα επόμενα δύο χρόνια.

Σημασία έχει μόνο να μην πειραχτούν τα ευαίσθητα περί της οικολογίας αισθήματα των “προοδευτικών”.