Με αιχμή του δόρατος η λειτουργία των σχολικών μονάδων στην Ξάνθη και των δίγλωσσων νηπιαγωγείων, οι δάσκαλοι θα συγκεντρωθούν στο Εργατικό Κέντρο, προκειμένου να συζητήσουν τα καυτά θέματα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ξάνθη. Με μισή ώρα διαφορά  κλιμάκιο Βουλευτών της ΝΔ θα παραχωρήσει συνέντευξη στους δημοσιογράφους της Ξάνθης στο Επιμελητήριο. Θα έχει ενδιαφέρον να παραβρεθούν οι συνδικαλιστές των δασκάλων για να πούνε τα προβλήματα τους και φυσικά οι δημοσιογράφοι να καταγράψουν τις αντιδράσεις των εν δυνάμει κυβερνητικών βουλευτών.

Να σημειωθεί ότι η ΝΔ της Ξάνθης,  επίσημα δεν πήρε θέση σε όλο αυτό το πανηγύρι που στήνει η κυβέρνηση στα σχολεία της Θράκης σχετικά με τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία,  όπου  αυτό το “πιλοτικό” πρόγραμμα του ΙΕΠ όπως όλοι γνωρίζουν, ήταν και είναι ο διακαής πόθος του Τουρκικού Προξενείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Έλληνας Πομάκος, έλεγε ότι η Ελληνική γλώσσα στα δημόσια σχολεία της ορεινής περιοχής της Ξάνθης, διδάσκετε ως ξένη γλώσσα. Είναι δυνατόν η Ελληνική Γλώσσα μέσα στην Ελληνική Επικράτεια να διδάσκεται ως ξένη γλώσσα; Και μην βιαστούν  οι διάφοροι πολιτικάντηδες της πλάκας να πούνε ότι είναι καλλίτερο για να στηριχθεί η μητρική γλώσσα των Πομακόπουλων με … τα Τουρκικά.

Θα έχει ενδιαφέρον.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των δασκάλων.

Το Δ.Σ. του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης καλεί όλους/ες τους/τις συναδέλφους-ισσες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 7:00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης για ενημέρωση, συζήτηση και λήψη αποφάσεων των παρακάτω θεμάτων:
1. Λειτουργία Σχολικών Μονάδων
2. Πιλοτική Παρέμβαση του ΙΕΠ στα νηπιαγωγεία της Θράκης