Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Τα ίδια ξύλινα λόγια χρησιμοποιεί και ο Μακρόν, όπως ακριβώς και οι ντόπιοι λάτρεις της Εξουσίας. Καλή είναι η αλληλεγγύη αλλά τα 120 κοράκια μεγαλοεπιχειρηματίες που κουβάλησε μαζί του ο Πρόεδρος της Γαλλίας γιατί ήρθαν παρέα του; Μήπως και αυτά ήρθαν για να βοηθήσουν την Ελλάδα; ή μήπως για να αγοράσουν κοψοχρονιάς όποια ικμάδα δημιουργίας απέμεινε;

Ο κ. Μακρόν δηλώνει αισιόδοξος ότι η Ελλάδα δεν θα βγει από την Ευρωζώνη, θα τα καταφέρει και ότι το Grexit ούτε να το σκέφτονται στην Ευρώπη. Θα είναι τρελή η Ευρώπη, προφανώς εννοούσε ο Μακρόν, βασιζόμενος στο γνωστό “Ελλάδα Γαλλία Συμμαχία” που κάνει τους Έλληνες πολιτικούς να γονατίζουν στην δύναμη της και να ξεπουλούν κοψοχρονιάς ότι έχει ο τόπος. Άλλωστε μία έξοδος από την Ευρώπη δεν θα βοηθούσε τους δανειστές να αρμέγουν για πολλές δεκαετίες την Ελλάδα.

Όσο για τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί στην Χώρα του, αυτές δεν έχουν καμία σχέση με τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην Χώρα μας. Στην Χώρα του η μεταρρύθμιση σχετίζεται με το συμμάζεμα και το νοικοκύρεμα της οικονομίας,   ενώ στην Ελλάδα με μειώσεις μισθών και συντάξεων σπρώχνοντας τους Έλληνες κάτω από το όριο της φτώχειας.

Το ποιο ωραίο από όλα που είπε στην συνέντευξη του στην Καθημερινή ο κ. Μακρόν ήταν αυτό με την διαχείριση του προσφυγικού. Την στιγμή που η Ελλάδα είναι πνιγμένη στην κυριολεξία από μετανάστες και λαθρομετανάστες και ο Μουζάλας ζει στον κόσμο του αδυνατώντας  να μοιράσει σε δυο γαϊδούρια άχυρο,  αυτός λέει – ο Μακρών – θα μαλώσει την Τουρκία να μην μας στείλει άλλους προκαλώντας έτσι, πικρό χαμόγελο σε όλους τους σκεπτόμενους Έλληνες που είχαν την ατυχία, η σημερινή κυβέρνηση διαχειρίζεται τις τύχες τους.

Αλήθεια ρε καλόπαιδα του Εσωτερικού και του Εξωτερικού, Τα σύνορα της Ελλάδος είναι και σύνορα Ευρώπης; Ναι ή όχι;  Γιατί αν είναι τότε έχουμε θέμα. Ποιος ο λόγος να συμμετέχει η χώρα μας σε έναν συνασπισμό κρατών, να λένε ότι αυτός ο συνασπισμός έχει σύνορα και είναι της Ελλάδος, αλλά η Ελλάδα διαχειρίζεται – τρόπος του λέγειν δηλαδή – τους μετανάστες μόνη της.

Επιτέλους αυτή η Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη που είναι; Μήπως και αυτή έρχεται με την βοϊδάμαξα και μοιάζει με την οικονομική ανάπτυξη του Τσίπρα; .