Ακούγονται πολλά, λέγονται πολλά για την διάδοχη κατάσταση στον Δήμο Αβδήρων, αφού πολλοί θεωρούν δεδομένο ότι ο Γ. Τσιτιρίδης δεν θα επανεκλεγεί.

Οι μνηστήρες λόγω αυτού του γεγονότος στον Δήμο Αβδήρων πληθαίνουν καθημερινά και όλοι προσπαθούν να καλύψουν στις επόμενες εκλογές το κενό, που όπως λένε οι ίδιοι, εμφανίζεται μετά τις λάθος πολιτικές  επιλογές και προτεραιότητες του Γ. Τσιτιρίδη.

Μεταξύ αυτού του πολιτικού σχεδιασμού μπλέχτηκαν τα ονόματα του Β. Τσολακίδη και του Δ. Γαλανόπουλου όπου σύμφωνα με τις δηλώσεις τους στα τοπικά μέσα ενημέρωσης βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο Β. Τσολακίδης δεσμεύθηκε στον Δ. Γαλανόπουλο πώς αν δεν βγούνε σαν παράταξη στις προηγούμενες εκλογές στην διοίκηση του Δήμου Αβδήρων, ο Β. Τσολακίδης θα παραχωρούσε την θέση του στον Συνδικαλιστή και πρόεδρο των εργαζομένων στους δήμους της Ξάνθης.

Κάτι που όπως ακούγεται, ο Β. Τσολακίδης, δεν κράτησε τον λόγο του και δεν αποχωρεί από το τιμόνι της μείζονος αντιπολίτευσης και σύμφωνα με κύκλους που γνωρίζουν καλά το τι συμβαίνει στον Δήμο Αβδήρων, αιτία είναι η πεσμένη δημοτικότητα του Γ. Τσιτιρίδη την οποία ο Β. Τσολακίδης θέλει να εκμεταλλευτεί για να ξαναπάρει τα ηνία του Δήμου.

Δεν είναι βέβαιο ποιες θα είναι οι επιλογές του Β. Τσολακίδη όμως, φωνές από τον στενό περιβάλλον του Δ. Γαλανόπουλου λένε ότι είναι καιρός ο Β. Τσολακίδης να αποχωρήσει και πώς ότι ήταν να δώσει εδώ και πολλές δεκαετίες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, το έδωσε και είναι καιρός νέοι άνθρωποι να αναλάβουν πολιτικό ρόλο σε τούτη την ευλογημένη περιοχή της Ξάνθης.

Είναι άξιο αναφοράς ότι από το περιβάλλον της πρώην δημάρχου Εύας Τσακίρη ακούστηκε να λέγετε ότι στον δήμο Αβδήρων χρειάζεται ένας αγωνιστής – συνδικαλιστής, όπως άλλωστε η ίδια ήταν συνδικαλίστρια για πολλές τετραετίες, κάτι που ερμηνεύεται ότι αν ο Δ. Γαλανόπουλος μπει στην διαδικασία διεκδίκησης του Δήμου Αβδήρων, η ίδια θα είναι στο πλευρό του. Άνθρωποι του στενού της περιβάλλοντος αναφέρουν σαν γεγονός ότι από τότε που ανέλαβε την δημαρχία του Δήμου Αβδήρων ο Γ. Τσιτιρίδης δεν ζήτησε ποτέ την γνώμη της, για να καταλήξουν λέγοντας  οι πρώην στενοί της συνεργάτες. “Όσο και να πει κανένας, η πρώην Δήμαρχος, διαθέτει μία μεγάλη εμπειρία στα αυτοδιοικητικά που θα ήταν χρήσιμη στον Γ. Τσιτιρίδη”.