Πρέπει να ομολογήσουμε όλοι όσοι γράφουμε για τις γιορτές παλιάς πόλης και για το πώς κάνουν την δουλειά τους τα πολιτικά πρόσωπα και οι υπηρεσιακοί παράγοντες σε όλο το σύμπλεγμα των εκδηλώσεων ότι ξεχάστηκε η ανάδειξη ενός πολύ σοβαρού θέματος της όλης διοργάνωσης των γιορτών παλιάς πόλης. Η τοποθέτηση χημικής τουαλέτας για ΑμΕΑ.

Το θέμα είδε το φως της δημοσιότητας από συγγενικό πρόσωπο ενός γονέα που έχει παιδί με ειδικές ανάγκες όπου όταν ζήτησε από τους υπεύθυνος να πληροφορηθεί αν υπάρχουν χημικές τουαλέτες ΑμΕΑ στην πλατεία Μητροπόλεως, όπου ο πατέρας ήθελε να πάει τον γιο του για να παρακολουθήσει την συναυλία. Τότε όλοι κατάλαβαν την κρισιμότητα και την ανθρωπιστική σπουδαιότητα του θέματος.

Ένα τόσο λεπτό και ανθρώπινο θέμα που πραγματικά δεν σκέφτηκε κανένας.

Όπως μας πληροφόρησε το συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας που έχει  μέλος ΑμΕΑ, επικοινώνησαν με τον Λύρατζη Πασχάλη πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού και το θέμα τακτοποιήθηκε η τουαλέτα ΑμΕΑ στήθηκε και όπως μάθαμε πλέον, μπήκε στον προγραμματισμό και για το καρναβάλι και στις άλλες μεγάλες εκδηλώσεις του δήμου Ξάνθης.