Συνελήφθη την 1-9-2017 το απόγευμα στο Διδυμότειχο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας και του Αστυνομικού Τμήματος Διδυμοτείχου, 26χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αντίσταση και απείθεια.

Συγκεκριμένα, ο δράστης εντοπίσθηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να πραγματοποιεί επικινδύνους ελιγμούς – οδήγηση στους δρόμους του Διδυμοτείχου, ενώ ακολούθως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, συνεχίζοντας με τον ίδιο τρόπο την οδήγηση του, θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα οδηγών και πεζών. Στη συνέχεια, ο 26χρονος εγκατέλειψε το όχημά του, επιχειρώντας να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, προβάλλοντας αντίσταση κατά τη σύλληψη. Έπειτα, ο δράστης αρνήθηκε επίσης να υποβληθεί σε έλεγχο μέθης, ενώ σε βάρος του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα κλοπής Συνελήφθη την 1-9-2017 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 40χρονος ημεδαπός, διότι αποπειράθηκε να διαρρήξει Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, χωρίς όμως να καταφέρει να ολοκληρώσει την πράξη του, καθόσον έγινε αντιληπτός από πολίτη και στη συνέχεια εντοπίστηκε και  ακινητοποιήθηκε από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς. Κατασχέθηκε ένα αυτοσχέδιο διαρρηκτικό εργαλείο.
 

Εξιχνιάστηκαν 33 διαρρήξεις οχημάτων στο νομό Έβρου

 

Συνελήφθησαν 2 υπήκοοι Βουλγαρίας κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

 

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, τριάντα τρεις (33) διαρρήξεις οχημάτων, που διαπράχθηκαν κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2017, στο νομό Έβρου.

 

Συνελήφθησαν χθες (2-9-2017) το μεσημέρι, στην Ορεστιάδα, από τους παραπάνω αστυνομικούς, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 40 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

 

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια ερευνών για τη σύλληψη δραστών που διέπραξαν διαρρήξεις οχημάτων, στην Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες, διότι όπως προέκυψε, κατά τους τελευταίους δύο μήνες, διέρρηξαν τριάντα τρία (33) οχήματα, στην πόλη της Ορεστιάδας και του Διδυμοτείχου.

 

Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων οι δράστες αφαίρεσαν από το εσωτερικό των οχημάτων μεταξύ άλλων:

  • το χρηματικό ποσό των 2.830 ευρώ περίπου
  • 1 φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή
  • 4 ηλεκτρονικές συσκευές

 

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ περίπου και 2 κινητά τηλέφωνα, τα οποία και κατασχέθηκαν.

 

Επιπλέον, στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 διαρρηκτικά εργαλεία, 1 φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και 1 ηλεκτρονική συσκευή, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται καθώς επίσης ο αφαιρεθέν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και μία αφαιρεθείσα ηλεκτρονική συσκευή, τα οποία αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

 

Κατασχέθηκε επίσης το παραπάνω όχημα των δραστών.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.

 

 

Εξιχνίαση κλοπής Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου

 

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 υπηκόων Αλβανίας
 
Συνελήφθη ένας από τους δράστες

 

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, που διαπράχθηκε, την 2/3-9-2017, στη Θάσο.

 

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 22 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή. Συνελήφθη χθες (4-9-2017) το απόγευμα, στη Θάσο, από τους παραπάνω αστυνομικούς ο 19χρονος δράστης.

 

Αναλυτικότερα, την 2/3-9-2017 οι δράστες αρχικά αφαίρεσαν από οικισμό στη Θάσο ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ενώ στη συνέχεια το εγκατέλειψαν, σε επαρχιακή οδό του νησιού, μετά από πρόσκρουση σε δέντρο. Ακολούθως, κατά τη διαφυγή τους από το σημείο του τροχαίου, αφαίρεσαν από το εσωτερικό του οχήματος το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

 

Μετά την καταγγελία του περιστατικού, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες, κατά τη διάρκεια των οποίων ταυτοποιήθηκαν οι δύο δράστες, ενώ στο πλαίσιο σχετικών αναζητήσεων, εντοπίστηκε ο ένας από αυτούς και συνελήφθη.

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Θάσου Καβάλας.

 

 

 

  Σύλληψη 49χρονου ημεδαπού για παράβαση του νόμου περί φορολογίας

 

Κατασχέθηκαν 878 πακέτα λαθραίων τσιγάρων

 

Συνελήφθη χθες (2-9-2017) το πρωί, στην  Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 49χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί φορολογίας.

 

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο κατάστημα του δράστη καθώς και σε παρακείμενο αποθηκευτικό χώρο αυτού, εντόπισαν συνολικά 878 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

 

Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα λαθραίων τσιγάρων.

 

Σημειώνεται ότι ο 49χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

 

 

 

Σύλληψη 37χρονου υπηκόου Συρίας ο οποίος διευκόλυνε την είσοδο στο εσωτερικό της Χώρας σε 4 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη χθες (4-8-2017) το πρωί, στην παρέβρια περιοχή του Σουφλίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 37χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ο οποίος διευκόλυνε την είσοδο στο εσωτερικό της Χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

 

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, διότι μετέφερε παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στη χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 37χρονου, περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της αντίστασης, καθόσον αντιστάθηκε κατά την σύλληψή του στους αστυνομικούς.

 

Κατασχέθηκε η παραπάνω βάρκα.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου Αλεξανδρούπολης.