Αφού για μία ακόμη φορά καίγετε η Ελλάδα και ο Αλέξης βραβεύονταν στις Πρέσπες μαζί με τον Λιάνη, λέτε να τον δούμε Υπουργό με τον ανασχηματισμό που ετοιμάζει μετά την ΔΕΘ; Με το παλιό ΠΑΣΟΚ που έχει άρωμα ΣΥΡΙΖΑ όλα να τα περιμένει κανείς.

Τέλος πάντων, από τις 10.30 κλείστηκε ο Αλέξης με τους Υπουργούς του μέσα στην αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου και απ’ ότι γράφουν τα «κολλητά» τους μέσα ενημέρωσης είναι αποφασισμένος ο Αλέξης, να σφίξει τα λουριά στους υπουργούς του και να μπούνε όλα τα νομοσχέδια όπως αυτό της Αχτσιόγλου επί τάπητος με σκοπό να αφήσουν και μερικούς συνταξιούχους και εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα –ως δείγμα- να ζήσουν έστω με αυτά τα ψίχουλα που τους δίνουν. Απ ότι μάθαμε στο νομοσχέδιο της Αχτσιόγλου προβλέπει την απελευθέρωση των σκλαβωμένων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Επίσης όπως μάθαμε, στο στόχαστρο του Αλέξη, μπαίνει και το νομοσχέδιο για την παιδεία που κατάντησε γαϊτανάκι. Θα δίνουν πανελλαδικές τα παιδιά, όχι, την άλλη μέρα το πρωί δεν θα δίνουν. Θα φύγουν οι σημαίες από τα σχολεία, όχι δεν θα φάγουν. Θα μπαίνουν στην κλήρωση οι μαθητές για να μαθαίνουν Ελληνικά ή Συριακά, κάτι σαν την κλήρωση των σημαιοφόρων ένα πράγμα.

Βέβαια, θα πρέπει να πούμε ότι ο Αλέξης έχει θέμα με την Δ.Ε.Θ. και πρέπει με τους στενούς του συνεργάτες να το λύση. Γιατί άλλο είναι να πηγαίνεις το 2015 στην Δ.Ε.Θ και να λες τέρμα ο  ΕΝΦΙΑ, τέρμα τα διόδια, τέρμα οι εισφορές, τέρμα η φορολογία , μηδενικός ΦΠΑ και άλλο να πηγαίνεις στην ΔΕΘ το 2017 όταν όλα όσα υποσχέθηκες τα έκανες. Τι να βάλλει τώρα στο καλάθι των υποσχέσεων ο Αλέξης; Όσα θα… θα… θα… χωρούσε το καλάθι τα δύο προηγούμενα χρόνια τα έβαλε. «Τίγκαρε», δεν χωρεί άλλα. Ακόμη και η τελευταία μπάλα σανό που είχε για μία ώρα δύσκολη, αυτή με τους κακούς Ναζίδες που έσφαξαν κόσμο και τους καλούς Κομουνιστές που έσφαζαν μεν τον κόσμο αλλά τον έσφαζαν αβρότητα. Δηλαδή είχαμε κακούς σφάχτες Ναζίδες και καλούς σφάχτες Κομουνιστές. Πάει,  το τάισε και αυτό το σανό στον Ελληνικό Λαό. Δεν έχει άλλο.

Άρα στην ΔΕΘ έχει πρόβλημα, τι άλλο να τάξη; Μας πήρε χαμπάρι και ο Σόϊμπλε και μας δουλεύει. Άκου να έχει απαίτηση από τον Τσίπρα να του στήσει άγαλμα γιατί λέει αγαπάει την Ελλάδα.

Κατά τα άλλα από’ τι λένε οι «κολλητοί» του ο Αλέξης λέει,  θέλει του χρόνου,  όταν ανέβει στην ΔΕΘ θέλει, λέει, να είναι ο Πρωθυπουργός που έβγαλε την χώρα από τα μνημόνια.

Ελπίζουμε να ζούμε ως και του χρόνου για να το δούμε.