Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του Τριήμερου Θερινού Πανεπιστημίου – Βιωματικού Εργαστηρίου με θέμα «Επιστήμες Αγωγής – Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση», που οργάνωσαν από κοινού η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου, ο Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης Σάββας Μελισσόπουλος και ο Σύνδεσμος Θεολόγων Ξάνθης.

Την Επιστημονική Ευθύνη του Θερινού Πανεπιστημίου, για τον τομέα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, είχε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Απόστολος Καβαλιώτης.

Την Παρασκευή 18/8 ο Σεβασμιότατος Ποιμενάρχης μας, κήρυξε την έναρξη των εργασιών, ενώ χαιρετισμό προς τους συμμετέχοντες απεύθυναν οι συνδιοργανωτές  Σάββας Μελισσόπουλος και Αναστάσιος Βρένος ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεολόγων Ξάνθης.

Επίσης τις εργασίες του θερινού σχολείου τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτισαν οι κ. κ. Δουράκης εκ μέρους της Υφυπουργού Εσωτερικών Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαρίας Κόλλια – Τσαρουχά, Εφραιμίδης Νίκος (Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) εκ μέρους του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ., Γιαννώτα Θ. (Αντιδήμαρχος Ξάνθης) εκ μέρους του Δημάρχου Ξάνθης, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Απόστολος Καβαλιώτης ως επιστημονικά υπεύθυνος αλλά και ως διδάσκων, καθώς επίσης και οι διδάσκουσες Καθηγήτριες του Δ.Π.Θ κ. Ελένη Ταρατόρη και κ. Μαρία Δημάση.

Τις δύο πρώτες ημέρες λειτουργίας του Θερινού Πανεπιστημίου οι 120 επιμορφούμενοι παρακολούθησαν βιωματικές ομάδες εργασίας στις οποίες δίδαξαν εκτός των ανωτέρω και οι κ. Παναγιώτης Σωτηρόπουλος διδάκτωρ επιστημολογίας και η κ. Ευαγγελία Λημνιώτου Διευθύντρια του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης.

Το βράδυ του Σαββάτου 19/8 δόθηκε δεξίωση προς τιμήν των συμμετεχόντων, την οποία διάνθισε μουσικά το Ξανθιώτικο μουσικό σχήμα «Οι ταξιδιώτες της παράδοσης».

Το Τριήμερο Θερινό Πανεπιστήμιο – Βιωματικό Εργαστήριο περάτωσε τις εργασίες του την Κυριακή 20/8 με την τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας υπό του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. κ. Παντελεήμονος στην Ιερά Μονή Κομνηνών.

Η επίδοση των σχετικών Βεβαιώσεων Συμμετοχής στους επιμορφούμενους όπως και όλες οι εργασίες του τριμημέρου, πραγματοποιήθηκαν στο φιλόξενο χώρο του ξενοδοχείου Νέμεσις.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν και παρακολούθησαν τις εργασίες του 1ου Θερινού Πανεπιστημίου, διότι παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην περίοδο των θερινών διακοπών εκείνοι/ες επέλεξαν να επιμορφωθούν κάνοντας πράξη την έννοια και το σκοπό της δια βίου εκπαίδευσης !!!

Επίσης συγχαίρουμε και ευχαριστούμε όλα τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, ιδιαίτερα την κ. Ελένη Δοξακάκη που είχε την γραμματειακή και οργανωτική υποστήριξη της όλης προσπάθειας, καθώς επίσης και τους/τις εκπαιδευτικούς: Αλεξάνδρα Δουλγεράκη (Νηπιαγωγό), Παναγιώτα Κουτσογιάννη (Δασκάλα) και Έφη Δούπα (διευθύντρια του ΚΠΕ Μαρώνειας), τον Διευθυντή του Ε΄ Γυμνασίου Ξάνθης κ. Κωνσταντίνο Πυλαρινό, τον Προϊστάμενο του Γραφείου Μειονοτικής Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας-Θράκης κ. Βασίλειο Συμεωνίδη, τον Σχολικό Σύμβουλο Μειονοτικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Αχμέτ Νιζάμ και ιδιαίτερα τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Μ. Ξάνθης και Περιθεωρίου και Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου π. Σωφρόνιο Γκουτζίνη, για τον συντονισμό της όλης προσπάθειας.

 

 

Η οργανωτική επιτροπή

Ι.Μ. ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΕΩΡΙΟΥ

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΞΑΝΘΗΣ