Σύλληψη 32χρονου υπηκόου Μπαγκλαντές για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια

 

Συνελήφθη χθες (19-8-2017) το πρωί, σε παραλιακή περιοχή της Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μπανγκλαντές, κατηγορούμενος για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια.

 

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση του παρεμπορίου, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 32χρονο, διότι, τον εντόπισαν να ασκεί πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση συνολικά 221 είδη παρεμπορίου, στερούμενος  της απαιτούμενης άδειας.

 

Συγκεκριμένα, κατείχε και διέθετε προς πώληση 70 γυαλιά ηλίου και 151 βραχιόλια, τα οποία και κατασχέθηκαν, ενώ στον δράστη επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Νέστου Καβάλας.    

Συνελήφθη 43χρονος υπήκοος Τουρκίας ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 4 μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθη, χθες (20-8-2016) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 43χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Τουρκίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Αφγανιστάν.

 

Αναλυτικότερα, προχθές το απόγευμα, ο δράστης οδηγώντας φορτηγό αυτοκίνητο μετά ρυμουλκούμενου, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.

 

Εκεί, κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, διαπίστωσαν ότι ο 43χρονος μετέφερε με αυτό, παράνομα, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε επιμελώς κρυμμένους, στο εσωτερικό του ρυμουλκούμενου πίσω από κούτες με εμπορεύματα.

 

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και 2 κινητά τηλέφωνα.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων Αλεξανδρούπολης.