Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Ξάνθης,  από όλο το προσωπικό ιατρικό και βοηθητικό,  γίνεται μία τεράστια, αγόγγυστη και αποτελεσματική δουλειά πλην μιας περίπτωσης ιατρού, ο οποίος έχει την αίσθηση ότι είναι  καρδινάλιος στον μεσαίωνα, νομίζει ότι όλοι αμφισβητούν την επιστημονική του κατάρτιση και ότι  όλοι υπονομεύουν το έργο του.

Ο ίδιος δεν σέβεται ούτε τον χώρο που εργάζεται αλλά ούτε και την επιστήμη που υπηρετεί.

Δεν θα γινόταν αυτή η αναφορά στο πρόσωπο του συγκεκριμένου γιατρού, αν η πολύωρη παραμονή μας στα Επείγοντα Περιστατικά του Νοσοκομείου Ξάνθης, δεν γινόταν η αφορμή να καταγράψουμε τα παράπονα ασθενών και συνοδών τους για τον συγκεκριμένο γιατρό τον οποίο δεν γνωρίζουμε  αλλά και  δεν θα θέλαμε να τον γνωρίζουμε.

Τα παράπονα που καταγράψαμε από ασθενής και συνοδούς τους, καταλήγουν σε μία επωδό και σίγουρα δεν είναι τυχαίο. Όταν ο συγκεκριμένος “κύριος” είναι στον χώρο, όλοι ανεξαιρέτως που ζητούν την συνδρομή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, ψάχνουν να βρουν “πλάγιο” τρόπο να εξυπηρετηθούν. Όπως λένε οι επισκέπτες του τμήματος, φθάνει σε σημείο (και το διαπιστώσαμε ιδίοις όμμα σι, ”  πως αν δεν γουστάρει την “φάτσα” του συνοδού του ασθενούς, ο οποίος μέσα στην αγωνία του για τον δικό του άνθρωπο προσπαθεί να πληροφορηθεί από το πρώτο λεπτό της εισαγωγής του την πορεία του, ομολογουμένως δυσχεραίνοντας με αυτόν τον τρόπο το έργο των γιατρών, ο εν λόγω γιατρός,   αφήνει τον ασθενή του συνοδού να περιμένει στο κρεβάτι του πόνου και εξετάζει άλλους οι οποίοι ήρθαν πολύ αργότερα για να “τιμωρήσει” (;) τον συνοδό που κατά την εκτίμηση του η συμπεριφορά του δεν του είναι αρεστή). Ελπίζουμε σε αυτό το σημείο και εμείς αλλά και οι πολίτες που μας έκαναν αυτήν την αναφορά, να κάνουμε λάθος γιατί θεωρούμε ότι ξεπερνά τα όρια του όρκου του Ιπποκράτη μία τέτοια συμπεριφορά.

Αυτή η εριστική συμπεριφορά του συγκεκριμένου γιατρού, προσβάλει πρώτα από όλα τον πολίτη που από το υστέρημα του, του επιτρέπει να εργάζεται και να αμείβεται, όχι καλά για επιστήμονα,  όμως αμείβεται, προσβάλλει τον αγώνα που κάνει η διοίκηση και όλο το προσωπικό του νοσοκομείου, κυρίως όμως προσβάλλει τον ίδιο σαν άνθρωπο, επιστήμονα και υποστηριχτή της κοινωνίας.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι λόγου εφ όρου ζωής  πάθησης συγγενικού προσώπου της Ηλεκτρονικής μας Εφημερίδας, η παρουσία μας στο Νοσοκομείο της Ξάνθης είναι πάρα πολύ συχνή και επί σειρά ετών. Πρώτη φορά γίνεται αναφορά σε πρόσωπο του Νοσοκομείου Ξάνθης για την κάκιστη συμπεριφορά του. Πρέπει να ομολογήσουμε ότι όλα αυτά τα χρόνια που μπαινοβγαίνουμε στο νοσοκομείο της Ξάνθης ουδέποτε χρειάστηκε να γράψουμε στην εφημερίδα μας το παραμικρό  για το νοσοκομείο γιατί τις όποιες ατέλειες του συστήματος υγείας, τις κάλυπτε και καλύπτει η αγόγγυστη προσπάθεια του προσωπικού για να δώσουν ότι το δυνατών καλλίτερο ανθρωπίνως και επιστημονικώς στον ασθενή. Θεωρούμε το επεισόδιο με τον εν λόγω γιατρό λήξαν και είμαστε βέβαιοι ότι η δική μας αγωνία και η δική του υπερκόπωση  έδωσαν μία πολύ κακή εικόνα σε όλους.

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα XanthTimes.gr, οφείλει να ευχαριστήσει όλο το προσωπικό του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, επιστημονικό και βοηθητικό, του Νοσοκομείου Ξάνθης για το περίσσευμα καρδιάς που διαθέτουν και ιδιαίτερα τον Διοικητή που με την ευγένεια που τον διακρίνει, δεν παρεμβαίνει στο επιστημονικό έργο του νοσοκομείου, πάρα μόνον όταν πρέπει να τους παράσχει όλα όσα χρειάζονται για να κάνουν απρόσκοπτα την δουλειά τους.