Επιτέλους, μετά από πολλά χρόνια, βλέπουμε νταλίκες στην Εγνατία μετά από την απόφαση της Τροχαίας να επιβάλλει τον νόμο στα διερχόμενα φορτηγά που εκτελούν διεθνείς μεταφορές κυρίως από την Τουρκία.

Μετά την απόφαση να ισχύσει, ο ψηφισμένος μόλις ένα χρόνο πριν νόμος,  ενημερώθηκαν μεν οι νταλίκες αλλά απ ότι ακούσαμε δεν έπεσε κανένα πρόστιμο στους παραβάτες και ήδη άρχισαν να αποθαρρύνονται και όσοι γνωρίζουν την νοοτροπία των αρχών στην Ελλάδα βλέπουν και αυτή η προσπάθεια να ατονεί.

Ο νόμος απαγορεύει ρητά στις διερχόμενες νταλίκες  να κυκλοφορούν στους Εθνικούς δρόμους αλλά αυτό εδώ και ένα χρόνο δεν ισχύει και φυσικά οι δικαιολογίες ήταν αστείες. Ότι η Εγνατία δεν έβαλε πινακίδες, ότι η τροχαία δεν μπορούσε στην Εγνατία να κυνηγήσει τους παραβάτες νταλικέρηδες και τα γνωστά παραμύθια που λένε όλοι, αρχίζοντας από τους Υπουργούς και καταλήγοντας στον τελευταίο τροχό της αμάξης που είναι ο τροχονόμος, με ότι κινδύνους κρύβει αυτή η ολιγωρία για τους κατοίκους των οικισμών και κυρίως τα μικρά παιδιά και τους υπερήλικες καθώς και το οδόστρωμα που χαλάει.

Ελπίζουμε μόνο, όπως γίνεται συνήθως στην Ελλάδα, να μην ατονίσει το μέτρο και ξεχαστούν πάλι όλα και ξεκινήσει και πάλι το ίδιο βιολί γιατί ήδη,  μας λένε, ότι άρχισαν και πάλι οι νταλίκες να περνούν από τον δρόμο του Πόρτο Λάγος.