Με την δήλωση του ο γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ, σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Ξάνθης, παραδέχεται ευθέως πλέον, ότι μητρική γλώσσα της μειονότητας στην Ξάνθη είναι η Τουρκική, καταργώντας στην ουσία την μητρική γλώσσα των Πομάκων και τον Ρωμά. Η δήλωση του Γραμματέα πασπαλισμένη με πολύ «προοδευτικότητα» λέει αυτό που τόσο καιρό προσπαθεί να πει καλυμμένα το Υπουργείο Παιδείας μέσω του Ι.Ε.Π.

Τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία στην Ξάνθη είναι πλέον γεγονός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΟ Κ6 Ο ΟΠΟΙΟΣ ΒΑΛΛΕΙ  ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΔΙΓΛΩΣΣΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΧΑΡΑΚΤΙΡΙΖΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥ Α-ΣΟΒΑΡΟΥΣ.

 

Ο διδασκαλικός σύλλογος πρέπει να είναι πιο σοβαρός και να μην αντιμετωπίζει με αντιπολιτευτική διάθεση την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος που αφορά στα δίγλωσσα νηπιαγωγεία απαντά ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης στην ανακοίνωση των δασκάλων.

Να σημειώσουμε πως η πιλοτική παρέμβαση πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε μικρό αριθμό νηπιαγωγείων της Θράκης και θα περιλαμβάνει, σύμφωνα, με όσα είχαν ανακοινωθεί, τη συνδυαστική μορφή «έρευνας δράσης» με ενδοσχολική επιμόρφωση, τη συνεχή επιστημονική υποστήριξη και συνεργασία των νηπιαγωγών και των δίγλωσσων συνεργατών, καθώς και την οργάνωση δραστηριοτήτων με στόχο την εμπλοκή των γονέων. Το πρόγραμμα προβλέπει την παρουσία στην τάξη του / της νηπιαγωγού και συνεργάτη μέλους της μειονότητας, πτυχιούχου ελληνικού ΑΕΙ.

Η πιλοτική παρέμβαση προβλέπει τη χρήση της μητρικής (τουρκικής) γλώσσας ως γλώσσας στήριξης με στόχο την αρμονική κοινωνικοποίηση των νηπίων της μειονότητας στον εκπαιδευτικό θεσμό του νηπιαγωγείου, την αποτελεσματικότερη εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και την ισορροπημένη γλωσσική και κατά προέκταση γνωστική ανάπτυξη, καθώς και την καλύτερη προετοιμασία για επιτυχή επίδοση στις πρώτες τάξεις του δημοτικού.