Αξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι,

 

 Με την επιστολή μας, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε για τα Προσκυνηματικά ταξίδια τα οποία πραγματοποιούμε ετησίως στη Β.Ήπειρο, ως απότιση της οφειλόμενης ελάχιστης Τιμής στα 8976 Ελληνόπουλα εκείνα, που στο Έπος του 1940/41, αφού πολέμησαν γενναία για την Ελευθερία της Πατρίδος, έπεσαν ηρωϊκά στα πεδία των μαχών της Βορείου Ηπείρου. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα συνεχίζουν να παραμένουν σχεδόν στο σύνολό τους άταφοι με τα οστά τους διάσπαρτα στα πεδία των μαχών ή προσωρινά θαμμένοι σε ομαδικούς τάφους και σε οστεοφυλάκια περιμένοντας την έγκριση για την ταφή τους

 

Στο πλαίσιο των ταξιδιών μας επισκεπτόμαστε και τα σχολεία της Ελληνικής Ομογένειας. Από το 2015 έχουν πραγματοποιηθεί 4 ταξίδια, στα οποία προσφέραμε δύο (2) φορές Βιβλία και Γραφική Ύλη στα το «9-τάξιο Ελληνικό Σχολείο ΟΜΗΡΟΣ» (Δημοτικό- Γυμνάσιο) στην Χιμάρα, στο οποίο φοιτούν περίπου 110 Ελληνόπουλα και τρεις (3) φορές το «9-τάξιο Ελληνοαλβανικό Σχολείο ΠΝΟΗ ΑΓΑΠΗΣ της Ιεράς Μητροπόλεως Αργυροκάστρου», στο οποίο φοιτούν μαθητές της Εθνικής Ελληνικής Ομογένειας αλλά και Αλβανόπουλα, που έχουν ως δόγμα τους τη Χριστιανική Ορθόδοξη Πίστη.

 

Στις επισκέψεις αυτές τα παιδιά των σχολείων και οι δάσκαλοι & καθηγητές τους, μας υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση, εκδηλώνοντας την απέραντη ευγνωμοσύνη τους, για τα βιβλία, τη γραφική ύλη και τα αναλώσιμα υλικά που τους μεταφέραμε. Αισθάνονται ότι εμείς που ζούμε στην Μητέρα Πατρίδα την Ελλάδα, δεν τους ξεχνούμε και είμαστε στο πλευρό τους αναγνωρίζοντας έμπρακτα με την επίσκεψή μας το Εθνικό καθήκον που επιτελούν, κρατώντας ζωντανό τον Ελληνισμό και την Ελλάδα, στην ευαίσθητη αυτή περιοχή της Ελληνικής Εθνικής Ομογένειας .

 

Τα ‘’δώρα’’ μας, ήταν από προσφορές των μελών μας, όπως και άλλα που μας χορήγησαν ή διέθεσαν ευγενικά οι Αρχές και οι συμπολίτες μας, από την Ξάνθη και όχι μόνον.

 

Το προσεχές ταξίδι που θα πραγματοποιήσουμε στο άμεσο μέλλον είναι από 25-27 Αυγ.2017 στο οποίο θα επισκεφτούμε την ΚΟΡΥΤΣΑ όπου βρίσκονται το «9-τάξιο Ελληνικό Σχολείο ΟΜΗΡΟΣ» (Δημοτικό- Γυμνάσιο) και το ‘’ΠΛΑΤΩΝ’’ (ΛΥΚΕΙΟ), ενώ η επόμενη επίσκεψη μας, είναι, στα σχολεία στην ΧΙΜΑΡΑ και στο ΑΡΓΥΡΟΚΑΤΡΟ, από 12-15 Οκτ.’17.

 

Σε επικοινωνία με τους διευθυντές και τους δασκάλους των σχολείων, μας ενημέρωσαν ότι οι Βιβλιοθήκες των Σχολείων γέμισαν και ταυτόχρονα μας παρακάλεσαν στις φετινές επισκέψεις μας, αν είναι δυνατόν, να τους μεταφέρουμε  είδη που αναγκαιούν στα σχολεία, από τα ακόλουθα :

 

  • Γραφική ύλη (Κόλλες Α4 για φωτοτυπίες και εκτυπώσεις. μολύβια, ‘’στυλό’’, χάρακες, γομολάστιχες κ.λ.π.).
  • 4 CD Players με θύρες USB και MP3 (σε έρευνα αγοράς, το κόστος κυμαίνεται 55-60€ / τεμάχιο).
  • 2 αφυγραντήρες (σε έρευνα αγοράς, το κόστος ανέρχεται σε 250 €/τεμάχιο).
  • Μπάλες και άλλα αθλητικά είδη.

 

Απευθυνόμαστε σε όλους και παρακαλούμε για την οποιαδήποτε προσφορά σας από τα παραπάνω είδη και σε θετική περίπτωση για την ενημέρωσή μας, μέχρι 22 Αυγ.2017 (ΤΡΙΤΗ).

 

 Υπεύθυνος για συνεννόηση: Ταξχος ε.α. Ιωάννης Κουτσαϊμανης, Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης. Τηλ. επικοινωνίας: 6937409943.

 

 Τα είδη παραδίδονται στα Σχολεία με ‘’Πρωτόκολλο Χρέωσης-Επίδοσης’’ στο οποίο αναφέρεται ο δωρητής.

 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων, προσδοκώντας στη θετική σας ανταπόκριση.

 

Για το ΤΣ. Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης

Με εκτίμηση

 

Υποστράτηγος ε.α. Γεώργιος Γεωργιάδης

Πρόεδρος

(69371009100)