ΣΥΖΗΤΗΣΗ «ΕΦ ΟΛΗΣ» ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΙΑΣΜΟΥ ΚΑΔΗ ΙΣΜΕΤ

Αφορμή για μία «εφ όλης»  συζήτηση της XanthiTimes.gr με τον δήμαρχο Ιάσμου Καδή Ισμέτ στάθηκε το οδόστρωμα του κεντρικού δρόμου στην είσοδο του Ιάσμου από την Ξάνθη και την ανατολική πλευρά του κεφαλοχωρίου, που είναι χιλιομπαλωμένο και φυσικά η ενίσχυση ή όχι από την πλευρά του, του Αστυνομικού Τμήματος Ιάσμου, μετά την υπερενίσχυση του με την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος  της Καλλίστης .

Όπως ήταν φυσικό τον ρωτήσαμε γιατί ο κεντρικός δρόμος του δήμου του και άλλα σημεία του οδικού δικτύου στον δήμο του είναι «μπαλωμένα».

«ΦΤΑΙΕΙ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ»

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι οσονούπω παραδίδεται σε χρήση ο βιολογικός καθαρισμός και, όπως λέει με υπηρηφάνεια, Ο δήμος του,  θα είναι ένας από τους λίγους δήμους της Ελλάδος, με αυτόν τον πληθυσμό, που θα διαθέτει βιολογικό καθαρισμό. Όπως σημειώνει, τελείωσε το 95% του δικτύου της αποχέτευσης και μένουν μερικά κομμάτια ανάπτυξης του στα ανατολικά του Ιάσμου προς τον Πολύανθο όπου αναμένετε να επεκταθεί οικιστικά η περιοχή. Στον αμέσως επόμενο χρόνο η λειτουργία  του θα είναι γεγονός. Η χρηματοδότηση του έργου είναι δεδομένη και ο εργολάβος συνεχίζει κανονικά την δουλειά του. Το μόνο πρόβλημα όπως αναφέρει, είναι η έλλειψη του εξειδικευμένου προσωπικού και ήδη είναι στην φάση ανεύρεσης του και πρόσληψης.

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ

Εκεί αναφέρει ότι είναι το κομμάτι που πονάει όχι μόνο ο δήμος του, αλλά και σχεδόν όλοι οι δήμοι της Ελλάδος, όπου πλέον το κόστος αδειοδότησης τους είναι πολύ υψηλό. Καταλήγει λέγοντας: «Για σκεφτείτε, έχω 42 παιδικές χαρές, προς 1500 ευρώ η κάθε πιστοποίηση, κάντε το λογαριασμό. Που να βρω αυτά τα χρήματα και πώς να πάω στα χωριά του δήμου μου, όταν λίγο πολύ όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Τι να πω στα παιδιά μου και στα ανίψια μου όταν δεν έχω χρήματα για να τακτοποιήσω τις παιδικές χαρές»;

Μάλιστα, έκανε αναφορά σε μία παιδική χαρά ενός οικισμού, που ήταν σχεδόν έτοιμη να λειτουργήσει με νέα παιγνίδια, περιφραγμένη και πανέμορφη στην άκρη του χωριού, όπου δεν περνούσε όχι μόνο αυτοκίνητο αλλά ούτε και τρακτέρ. Μιλάμε για ασφάλεια των παιδιών εγγυημένη. Δυστυχώς όμως, οι αρμόδιοι την έκλεισαν και δεν επέτρεψαν, λέει, να λειτουργήσει γιατί, λέει, ήταν δίπλα τα νεκροταφεία και αυτό θα επιδρούσε αρνητικά στην ψυχολογία των παιδιών. «Μιλάμε για ακρότητες αλλά δυστυχώς τα Υπουργεία αποφασίζουν».

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ: ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΟΚΤΑΜΗΝΑ

 

Ο Δήμαρχος Ιάσμου προσπαθεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες αποκομιδής των απορριμμάτων  με ένα μόνιμο οδηγό και τους οκταμηνίτες. Περιμένει και αυτός ένα θαύμα για να λυθεί αυτό το σοβαρό θέμα που ταλανίζει όλους τους δήμους και εννοείτε όχι σαν αυτό που έφερε –αρνητικά πάντοτε – η απόφαση του Υπουργού και που προκάλεσε τις απεργιακές κινητοποιήσεις. «Προς το παρών τα βγάζουμε πέρα. Αργότερα βλέπουμε.»

«ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ, ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΙΑΣΜΟΥ»

Ο Δήμαρχος Ιάσμου, απαντώντας στο ερώτημά μας αν στήριξε και αν προτίθεται να στηρίξει, όπου βέβαια μπορεί, με τα πενιχρά του εισοδήματα το νέο υπερενισχυμένο Αστυνομικό Τμήμα Ιάσμου, που προέκυψε από την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Καλλίστης και την ενσωμάτωση του στο Αστυνομικό Τμήμα Ιάσμου, ανέφερε ότι στήριξε την προσπάθεια από την πρώτη στιγμή και συνεχίζει να το στηρίζει, δεσμευόμενος πώς στο μέτρο του δυνατού, θα συνεχίσει να το στηρίζει.