Προκαλεί η συμπεριφορά της κυβέρνησης και της Περιφέρειας ΑΜΘ όταν έχει να πληρώσει τα τελευταία τρία χρόνια τα ενοίκια στους ιδιοκτήτες οι οποίοι νοικιάζουν τα ακίνητα τους στους Παλινοστούντες.

Σύμφωνα με απόφαση της πολιτείας, οι Παλινοστούντες που μένουν σε νοικιασμένα από το κράτος σπίτια,   το κράτος και η Περιφέρεια έχουν  τρία χρόνια να πληρώσουν τα ενοίκια στους ιδιοκτήτες των ακινήτων  και έχουν υπογράψει σχετική σύμβαση με την πολιτεία. Αυτή – η πολιτεία- όχι μόνο δεν πληρώνει τα ενοίκια στους ιδιοκτήτες αλλά τους φορολογεί για έσοδα από τα ενοίκια, που το ίδιο το κράτος δεν πληρώνει. Η Λαϊκή Συσπείρωση επανέρχεται στο θέμα με σχετική ερώτηση προς τον Περιφερειάρχη Χ. Μέτιο.

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

 κ. Χ. ΜΕΤΙΟ

            Κ. Περιφερειάρχη  με επερώτηση μας 9/1/2017 θέσαμε το πρόβλημα της μη καταβολής των ενοικίων στους ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν συνάψει σύμβαση μίσθωσης ακινήτων που διαμένουν Ομογενείς Παλιννοστούντες, δυστυχώς το πρόβλημα μέχρι και σήμερα συνεχίζετε.

Ερωτάστε Σε ποιες ενέργειες θα προβεί  άμεσα και πια μέτρα θα πάρει η Περιφέρεια  ώστε:

Το Περιφερειακό Ταμείο να προχωρήσει άμεσα στην  καταβολή των οφειλομένων μισθωμάτων τους δικαιούχους ιδιοκτήτες.

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΤΡΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Συν. Επερωτηση Λ.Σ. 9/1/2017

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ               

                                                  

                                                         Aλεξανδρούπολη  9-1-2017

 

 

 

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

 κ. Χ. ΜΕΤΙΟ

           

 

 

Ακόμη μία φορά το Κράτος είναι μπαταχτσής??

Έντονη είναι η δυσφορία και η αγανάκτηση  κατοίκων της Θράκης από τη συνεχιζόμενη  αδιαφορία και αδικαιολόγητη καθυστέρηση τόσο του Υπουργείου Εσωτερικών , αλλά και του Περιφερειακού Ταμείου, του οποίου είναι στην  αρμοδιότητα  η  καταβολή των  ενοικίων στους ιδιοκτήτες ακινήτων , που έχουν συνάψει σύμβαση μίσθωση και  στα οποία διαμένουν Ομογενείς Παλιννοστούντες.

 

Συγκεκριμένα οφείλεται η καταβολή ενοικίων για  τα έτη 2014 , και  2016 , ενώ  δόθηκε ένα πολύ μικρό ποσό , έναντι για το έτος 2015.

Τονίζουμε ότι  σήμερα είμαστε είδη στο τέλος Φεβρουαρίου του 2017 και    διακόσιοι πενήντα  περίπου  ιδιοκτήτες – εκμισθωτές  , πολίτες της Περιφέρεια μας μένουν απλήρωτοι , ενώ το  κράτος τους αναγκάζει  στις φορολογικές τους δηλώσεις να προσμετρούν τα έσοδα από τα υποτιθέμενα ενοίκια και να καταβάλουν τους αντίστοιχους φόρους.

 

ΕΠΕΡΩΤΑΤΕ :   Ο  κ. Περιφερειάρχης

 

 Σε ποιες ενέργειες θα προβεί  άμεσα και πια μέτρα θα πάρει η Περιφέρεια  ώστε:

Το Περιφερειακό Ταμείο να προχωρήσει άμεσα στην  καταβολή των οφειλομένων μισθωμάτων τους δικαιούχους ιδιοκτήτες.

 

 

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΤΡΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ