ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ ΤΟ ΓΙΟΦΥΡΙ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΜΥΡΩΔΑΤΟΥ

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδη,  στην χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  ο πλειοδότης κηρύχτηκε έκπτωτος διότι δεν προσήλθε να υπογράψει την σύμβαση.

Σχετικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν τις αποφάσεις της πολεοδομίας σχετικά με το ακίνητο του κάμπινγκ,  ο δήμαρχος ανέφερε ότι οι υπηρεσίες του δήμου έστειλαν τα σχετικά έγγραφα στην πολεοδομία όπως έπρεπε. Ο επενδυτής έπρεπε με την σειρά του  και ο ίδιος,  να παρουσιάσει στην πολεοδομία το σχέδιο και τις όποιες εγκαταστάσεις περιείχε το πλάνο του, κάτι που δεν έκανε. Κλήθηκε να υπογράψει την σύμβαση και δεν ήρθε, ως εκ τούτου το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να τον κηρύξει έκπτωτο.

Όσο για τον δεύτερο συμμετέχοντα στον διαγωνισμό, έκανε προσφυγή στο άρθρο του Νόμου 152 και η υπόθεση θα εξετασθεί τον Σεπτέμβριο και από εκεί και πέρα ο δήμος θα αποφασίσει πώς θα κινηθεί.

Νομικοί δεν είμαστε, όμως εκτιμούμε ότι ίσως αν ο δεύτερος δεν είχε προσφύγει στην επιτροπή του Νόμου 152,  με κάποιον νομικό όρο θα μπορούσε ίσως να κατοχυρωθεί η ενοικίαση του κάμπινγκ σε αυτόν.

Όμως, όπως δείχνουν τα πράγματα, η δαιδαλώδεις νομοθεσία και το τέρας της γραφειοκρατίας καθυστερεί μία επένδυση που θα μπορούσε να φέρει μερίδιο της ανάπτυξης στην περιοχή, εκτός αν …  παίζονται σκοτεινά παιγνίδια για να μην ανοίξει το κάμπινγκ υποστηρίζοντας προφανώς άλλα συμφέροντα.